Να μην «χάσει» την ταυτότητα της…

Η περσινή ΑΕΛ είχε μερικά χαρακηριστικά στοιχεία στο παιχνίδι της που αποτελούσαν την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας.

Οι φετινοί αγώνες στο Europa League λόγω των συνθηκών δύο μόλις αγώνων δεν αφήνουν σε αυτόν που βλέπει τα ματς να κρίνει την ομάδα με… ορίζοντα την νέα σεζόν. Τα δύο ματς που έπαιξε η ομάδα της Λεμεσού στην Ευρώπη έχουν συγκεκριμένο πλαίσιο και τα συμπεράσματα αφορούν μόνο τα δύο συγκεκριμένα ματς.

Πλέον η ΑΕΛ ετοιμάζεται για τις επίσημες υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα. Μια ομάδα που ουσιαστικά άλλαξε ελάχιστα από πέρσι με τους Γκαζαριάν και Ιβάν Κάρλος να ενισχύουν το ρόστερ.

Στο δυνατό φιλικό με την Ομόνοια η ΑΕΛ εμφάνισε αδυναμίες τόσο αμυντικά όσο και δημιουργικά. Ζητούμενο ενόψει της νέας σεζόν στο πρωτάθλημα είναι κυρίως η ομάδα να μη χάσει την ταυτότητά της και τα στοιχεία που την χαρακτήριζαν οδηγώντας την στην εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου και του κυπέλλου.

Η συνέπεια σε αρκετά καλό βαθμό στην μεσοαμυντική συμπεριφορά και η σταθερότητα, αν συνδέσουμε στην  συνολική εικόνα το χαμηλό μπάτζετ, χάρισαν στην ΑΕΛ την περσινή πορεία, κάτι που θα επιδιώξει μέσα σε δυσκολότερες συνθήκες και την φετινή σεζόν…