«Εγώ έζησα στην Κύπρο πολύ σεβασμό προς το πρόσωπό μου»

Μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελιδα https://kon19954.wixsite.com παραχώρησε ο Γρηγόρης Μάκος.

Μια τετριμμένη ερώτηση, μπορεί η εκάστοτε κυβέρνηση να περιορίσει την βία στα γήπεδα ή δεν θέλει;

Προφανώς δεν θέλουν να περιορίσουν τη βία στα γήπεδα. Το έχουμε καταντήσει το ποδόσφαιρο εκεί που έχει φτάσει γιατί δεν θέλουμε να γίνει καλύτερο. Εγώ δεν το πίστευα μέχρι που το έζησα. Στην Κύπρο είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά και εδώ το έχουμε μειώσει πολύ. Με παιδιά που ξεκινήσαμε μαζί και βλέπουμε αυτή τη κατάσταση τώρα, κάνουμε το σταυρό μας που ζήσαμε λίγο τα καλά χρόνια γιατί τώρα επικρατεί μιζέρια και σε ωθεί η κατάσταση να απομακρυνθείς εντελώς από το χώρο. Δηλαδή να μην σκεφτείς καν την επιλογή της προπονητικής.

Κεφάλαιο Παναιτωλικός: ήταν κομβικός για την καριέρα σου γιατί λόγω αυτού γύρισες στην Ελλάδα. Αλλά έφυγες με μια πικρία έτσι; φταίνε οι άνθρωποι που δεν είναι σχετικοί με το ποδόσφαιρο; ή τί άλλο;

Εγώ έζησα στην Κύπρο πολύ σεβασμό προς το πρόσωπό μου. Και στη Γερμανία επίσης. Στην Ελλάδα γύρισα διότι είπα πως αν είμαι εδώ ίσως είναι πιο εύκολο για τον προπονητή στην εθνική να με καλέσει. Αυτό δεν ήρθε. Αλλά ήμουν τυχερός γιατί ο Παναιτωλικός ήταν μια πολύ νοικοκυρεμένη ομάδα με οργάνωση και κόσμο και γενικώς κάνει ένα βήμα παραπάνω κάθε φορά. Μετά απλώς δεν προχώρησε από την πλευρά ορισμένων ανθρώπων. Απλά με στεναχωρεί το γεγονός πως έχει παραγκωνίσει ελληνόπουλα και έχει πολλούς ξένους. Θεωρώ πως δεν θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο ξένος αλλά ο Έλληνας όπως πάντα. Τουλάχιστον είναι σε καλό δρόμο η ομάδα.