Χρήστος Παντελίδης στο Balla: «Διψώ για διακρίσεις – Στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες» (pics)

Ο Χρήστος Παντελίδης δίχως καμία αμφιβολία είναι μέσα στα ανερχόμενα «αστέρια» της Κύπρου στον κλασικό αθλητισμό, όπου τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μία εντυπωσιακή άνοδο με διακρίσεις και μετάλλια σε αγωνίσματα.

Ο αθλητής από το ΓΣΠ συμμετείχε στο Μπρούνο Τζάουλι με τα χρώματα της χώρας μας, παίρνοντας μάλιστα την πέμπτη θέση, ύστερα από εξαιρετικό αγώνα στο μήκος. Ο νεαρός μετά το τέλος της φετινής σεζόν μίλησε αποκλειστικά στο Balla και στον Κυριάκο Αποστόλου, για όλους και για όλα. Ποιο είναι το ρεκόρ που θέλει να «σπάσει»; Ποιο το όνειρο του;

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Καλησπέρα Χρήστο, πες μου λίγα λόγια για σένα… «Καλησπέρα σας. Ξεκίνησα από το δημοτικό με τα αθλήματα, όταν ήρθαν οι γυμναστές από το ΓΣΠ για να μας τσεκάρουν με διάλεξαν μέσα από το πρόγραμμα που υπάρχει για ανίχνευση ταλέντων. Να σημειωθεί πως κάνω προπονήσεις από μικρό παιδί, ενώ στο γυμνάσιο το πήρα κάπως πιο επαγγελματικά. Μάλιστα, στο τέλος του λυκείου άλλαξα προπονητή, πήγα στον κ. Ρένο Κολοκοτρώνη με τον οποίον κτίζουμε μαζί την καριέρα μου».

Πως επέλεξες το μήκος; «Αρχικά, είχα μία καλή επαφή με το ποδόσφαιρο, αλλά τα ατομικά αθλήματα με κέρδισαν από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα μαζί τους. Έτσι, επέλεξα το στίβο, έτρεχα στα 100 μέτρα, έχοντας μεγάλη πίστη στις δυνατότητες μου. Στη συνέχεια δοκίμασα και στο μήκος, με τους προπονητές να με στηρίζουν για να επιλέξω τα άλματα, αυτό έγινε και δεν έχω μετανιώσει, αφού η επιλογή μου ήταν σωστή».

Πως κύλησε η περιπέτεια σου στη διοργάνωση του Μπρούνο Τζάουλι; «Στο Βαράζντιν της Κροατίας πήγα αρκετά καλά, έκανα μεγάλο άλμα (7.40) και πήρα την πέμπτη μέσα από δώδεκα σπουδαίους αθλητές. Προσωπικά, είμαι ευχαριστημένος από την επίδοση μου και τις εμπειρίες που πήρα από τη διοργάνωση που είχε εξαιρετικό επίπεδο, σε αντίθεση με τους ΑΜΚΕ 2019, που υπήρξαν αρκετά προβλήματα».

Στο Μαυροβούνιο; Κάνε ένα σχόλιο για τους ΑΜΚΕ: «Στο Μαυροβούνιο πήρα μία έξτρα εμπειρία, αφού συμμετείχα και στο Σαν Μαρίνο πριν δύο χρόνια, τότε βέβαια δεν τα πήγα καλά, ωστόσο φέτος πήρα το αίμα μου πίσω. Στους αγώνες του Μαυροβουνίου είχα ως στόχο το χρυσό μετάλλιο και τα κατάφερα μέσα από κόπο και ιδρώτα. Στον αγώνα μπήκα εξαιρετικά, καθώς στο πρώτο μου άλμα έκανα την επίδοση που χρειαζόταν για να φτάσω σε αυτή τη διάκριση μέσα σε δύσκολες συνθήκες για κάθε αθλητή, από πλευράς καιρού και εγκαταστάσεων».

Ο απολογισμός για τη σεζόν που «έκλεισε»: «Τελειώσαμε για φέτος, έκανα μία δυνατή χρονιά, σε όλους τους αγώνες ήρθα πρώτος παίρνοντας σημαντικές διακρίσεις. Φυσικά, αφαιρώ την τρίτη θέση σε ένα μίτινγκ στο Άργος Ορεστικό, αλλά και την πέμπτη θέση στην Κροατία που ήταν μία εξίσου καλή παρουσία για μένα. Πλέον, κοιτώ να ξεκουραστώ και στη συνέχει να προετοιμαστώ για το νέο έτος».

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που θέλεις να πετύχεις μέσα στο 2020; «Ναι, έβαλα ψηλά τον πήχη και θεωρώ πως μέσα στα επόμενα ένα-δύο χρόνια με σωστή προπόνηση και τακτική θα «σπάσω» το Παγκύπριο ρεκόρ στο μήκος που κρατά από το 1986 και τον σπουδαίο αθλητή, κ. Δημήτρη Αραούζο. Θα δώσω τα πάντα για να κάνω το ρεκόρ αυτό δικό μου».

Βλέπεις πιο μακριά; Τι θέλεις να πετύχεις μέσα από το άθλημα σου, πέραν από ρεκόρ; «Στόχος μου είναι τα παγκόσμια πρωταθλήματα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, διψώ για διακρίσεις, έτσι ώστε να δώσουμε έναυσμα στον κόσμο να ασχοληθεί περισσότερο με τον κλασικό αθλητισμό. Η αλήθεια είναι ότι μόνο μέσα από σωστή προβολή είναι εφικτό να υπάρξει στήριξη στους αθλητές σε όλους τους τομείς, αλλά κυρίως στο οικονομικό «κομμάτι» που εντοπίζεται ένα σοβαρό πρόβλημα για όλους».

Θα ήθελες να κλείσεις με κάτι τελευταίο; «Ευχαριστώ τον προπονητή μου, εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε άριστη συνεργασία. Επίσης θα ήταν έγκλημα να ξεχάσω τους γονείς που με στηρίζουν ψυχολογικά και οικονομικά όταν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον χορηγό μου, την Bet On Alfa».