Δοκίμασε, διαπίστωσε και συμπέρανε ο Τιμούρ

Μια καλή ευκαιρία για τον Τιμούρ Κετσπάγια ήταν το φιλικό απέναντι στην Αναγέννηση Δερύνειας, προκειμένου να δοκιμάσει πρόσωπα και συστήματα.

Σίγουρα η δυναμικότητα του αντιπάλου, δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, όμως ο κόουτς σίγουρα είδε πως λειτουργούν οι ποδοσφαιριστές του, σε νέους ρόλους και με διαφορετικά συστήματα. Ο Τιμούρ είδε τον Τορνίκε αγωνιζόμενο ως επιτελικό, σε μία διάταξη 4-1-2-3, με τον Γεωργιανό να είναι δραστήριος και ο πιο κινητήριος ποδοσφαιριστής των «κυανολεύκων».

Από τα πόδια του έσπαζε το παιχνίδι στα άκρα, ενώ έδωσε άλλη ταχύτητα στον άξονα. Μαζί με τους Κοφί και Βασιλακάκη σχημάτισαν μια σαφώς πιο δημιουργική τριάδα στη μεσαία γραμμή σε σχέση με το περασμένο φιλικό απέναντι στην Ομόνοια, έστω και αν τα δύο παιχνίδια μεταξύ τους δεν μπορούν να συγκριθούν.

Από εκεί και πέρα ο Τιμούρ είδε τον Ντούρις στο αριστερό άκρο να σερβίρει ένα γκολ, ενώ και ο Νίκα Κατσαράβα που ίσως αποτελέσει παρελθόν, είχε και αυτός ενεργή συμμετοχή στα δύο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας.

Το πρώτο ημίχρονο σίγουρα άφησε ικανοποιημένο τον κόουτς, που είδε την ομάδα του να είναι αποτελεσματική και να εκμεταλλεύεται τις φάσεις που δημιούργησε. Από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν όλοι οι άλλοι που ήταν στην αποστολή.

Εκεί ο Τιμούρ χρησιμοποίησε ένα σύστημα 3-4-3. Η τριάδα στην άμυνα αποτελείτο από Βργκοτς, Σίλτενφελντ και Κορρέα. Στη μεσαία γραμμή αριστερά ήταν ο Πηλέας, δεξιά ο Γκαλίτσιος και στα χαφ οι Μαργκάσα και Νταουσβίλι. Στην επίθεση στην κορυφή ο Σαντίκ, δεξιά ο Καλτσάς και αριστερά ο Χατζηβασίλης.

Ένα σύστημα που πρώτη φορά χρησιμοποιεί στα φιλικά ο Κετσπάγια και σίγουρα τα συμπεράσματα που εξήγαγε ο κόουτς θα είναι πολύτιμα, κατά πόσο οι ποδοσφαιριστές του μπορούν να το αφομοιώσουν.

Η Ανόρθωση στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού, είχε φτιάξει 3-4 καλές φάσεις, όμως ο Μάστου όταν και όποτε χρειάστηκε ήταν εμπόδιο στις ορέξεις των «κυανόλευκων» επιθετικών.

Ξεχώρισε η παρουσία του Οκριασβίλι στη μεσαία γραμμή, ενώ θετικά μηνύματα έστειλε και ο Μανθάτης που έδειξε πως μπορεί να δώσει βοήθειες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο μόνος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι ήταν ο Κορρέα, ενώ καταγράφηκε στο φιλικό καταγράφηκε και το ανεπίσημο ντεμπούτο του Χρίστου Ρώσσου.