Τα 10 αυτοκίνητα που οδηγούν οι… γκαζιάρηδες! (pics)

Ποια μοντέλα αυτοκινήτων είναι οι «πρωταθλητές» στις κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα; Παρακάτω, ακολουθούν οι απαντήσεις!

Η ασφαλιστική εταιρεία Insurify ανέτρεξε στις βάσεις δεδομένων της και βρήκε τα αποτελέσματα για τα αυτοκίνητα που οδηγούν οι πιο «γκαζιάρηδες», στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλά από τα μοντέλα αυτά κυκλοφορούν και στους ευρωπαϊκούς δρόμους, για αυτό παρουσιάζεται ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Συνήθως, γρήγορα ή πολυτελή μοντέλα βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις των παρανομιών, ωστόσο δεν είναι και ο απόλυτος κανόνας, όπως βλέπουμε στα αποτελέσματα. Τα στατιστικά προέρχονται από ένα δείγμα 1,6 εκατομμυρίων αυτοκινήτων. Φυσικά δεν είναι τα αυτοκίνητα αυτά που «φταίνε» αλλά οι οδηγοί τους!

10: Hyundai Veloster 

Το εκκεντρικό αλλά και ενδιαφέρον κουπέ της Hyundai με τις δύο πόρτες στην πλευρά του συνοδηγού και τη μία πόρτα στην πλευρά του οδηγού, προδιαθέτει τους οδηγούς του να τρέχουν! Το 14,48% των ιδιοκτητών του, έχουν «φάει» κλήση για υπερβολική ταχύτητα.

9: Subaru Impreza 

Η συμμετρική τετρακίνηση και η φιλοσοφία της Subaru σαν μάρκα ωθεί τους οδηγούς των Impreza να παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το 14,66% των ιδιοκτητών Impreza στις ΗΠΑ, έχουν πάρει ως… παράσημο μια κλήση! Σε αυτή την περίπτωση δεν συμπεριλαμβάνονται οι γρήγορες WRX και STi εκδόσεις του μοντέλου.

8: Infiniti G37 

Στην Ευρώπη είχε περιορισμένη καριέρα, στις ΗΠΑ όμως πούλησε πολύ. Μάλιστα, οι οδηγοί του, είχαν και την τάση να… τρέχουν λίγο περισσότερο από το επιτρεπτό! Η έρευνα δείχνει ότι το 14,72% των οδηγών του έχουν διαπιστωθεί να τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα.

7: Dodge Dart 

Παντελώς άγνωστο για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου είναι το Dodge Dart. Και στις ΗΠΑ πάντως, η καριέρα του στις πωλήσεις ήταν πολύ περιορισμένη. Το 14,86% των ιδιοκτητών του όμως, δεν… κοιτούσε πολύ συχνά το κοντέρ.

6: RAM 2500 

Το γιατί ένα φορτηγό Pick-Up σε προδιαθέτει να τρέξεις, είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε. Πολλοί ιδιοκτήτες του όμως, τρέχουν περισσότερο από το επιτρεπτό και μάλιστα σε ποσοστό που φτάνει το 15,32%.

5: Jeep Wrangler 

Την ίδια απορία που είχαμε με το RAM, την έχουμε και με το Wrangler. Το συγκεκριμένο μοντέλο της Jeep είναι εξαιρετικό στις εκτός δρόμου περιπλανήσεις, αλλά δεν διακρίνεται για τις εντός ασφάλτου επιδόσεις του. Πάντως, το 15,35% των οδηγών του, έχει πάρει κλήση.

4: Hyundai Genesis Coupe 

Το δεύτερο Hyundai στη λίστα! Τα μοντέλα της κορεάτικης φίρμας μάλλον εμπνέουν εμπιστοσύνη στο δρόμο και οι οδηγοί τους τα πιέζουν, με αποτέλεσμα να «τρώνε» κλήσεις. Το 15,75% των ιδιοκτητών του Genesis Coupe, έχουν στο ενεργητικό τους τουλάχιστον μια διαπιστωμένη παράβαση υπερβολικής ταχύτητας.

3: Volkswagen Golf GTI 

Στην κορυφαία τριάδα, ακολουθούν τα «φυσιολογικά» αποτελέσματα. Ένα σπορ αυτοκίνητο σαν το Golf GTI είναι λογικό να… προκαλεί τους ιδιοκτήτες του. Αυτό σημαίνει ότι το 16,92% των Golf GTI στις ΗΠΑ, έχει «τσακωθεί» για υπερβολική ταχύτητα! Η επιλογή του Golf GTI λέει πράγματα για τον ιδιοκτήτη αφού αν ήταν άνθρωπος που δεν τον ενδιαφέρει η ταχύτητα, θα έπαιρνε ένα απλό Golf.

2: Scion FR-S (Toyota GT86) 

Η Toyota GT86, στις ΗΠΑ ονομάζεται Scion FR-S. Μικρή σημασία έχει το όνομα πάντως. Είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο σε… κλήσεις υπερβολικής ταχύτητας! Το 19,09% των GT86 στους δρόμους των ΗΠΑ έχει «συλληφθεί» από τις αρχές, να τρέχει περισσότερο από το επιτρεπτό. Συν, ότι είναι ένα πολύ νεανικό αυτοκίνητο, οπότε το οδηγούν και πολλοί νεότεροι που ακόμη… βράζει το αίμα τους και είναι επιρρεπείς στις παρανομίες!

1: Subaru WRX STi 

Το δεύτερο μοντέλο της Subaru στη λίστα και το… φαρμακερό. Το WRX STi είναι ένα κορυφαίο σπορ αυτοκίνητο και ένα rally replica που χωρίς αμφιβολία «μπριζώνει» τον οδηγό του, με το στήσιμο, τον χαρακτήρα αλλά και τον ήχο από τον boxer κινητήρα των 2.5 λίτρων. Είναι το μοναδικό μοντέλο που σπάει το φράγμα του 20% σε κλήσεις! Συγκεκριμένα, το 20,12% των WRX STi στις ΗΠΑ έχουν πάρει κλήση υπερβολικής ταχύτητας και μάλιστα, αναφέρεται ότι μερίδα αυτών των κλήσεων σημειώθηκαν εντός πόλεων και όχι σε αυτοκινητοδρόμους.