Αυτός είναι ο Μίκου… σύμφωνα με το FM!

Ο Μίκου βρίσκεται στην Κύπρο και εξετάζεται από την Ομόνοια. Για να δούμε όμως ποιος είναι ο Βενεζουελάνος επιθετικός σύμφωνα με το δημοφιλές παιχνίδι Football Manager;

Ας ξεκινήσουμε όπως συνήθως, με την καριέρα του ποδοσφαιριστή μέσα από τα… «μάτια» του FM 2019.

Βαρύ «βιογραφικό» με ομάδες όπως η Βαλένθια, η Χετάφε, η Ράγιο Βαγιεκάνο και η Σέλτικ να φιγουράρουν μεταξύ άλλων στην λίστα. Τα τελευταία δύο χρόνια τα πέρασε στην Ινδία εκεί όπου την πρώτη χρονιά είχε 20 παιχνίδια και 15 γκολ, ενώ πέρσι είχε 12 συμμετοχές με 5 γκολ.

Τι μας λέει όμως το οκτάγωνο του Football Manager για τον Μίκου;

Η τεχνική είναι το μεγαλύτερο προσόν του Μικού, φανερώνοντας έναν ποδοσφαιριστή που έχει «χτίσει» στις ικανότητες του με την μπάλα.

Πιο αναλυτικά…

Αμέσως το μάτι μας πέφτει στο 17 που έχει στην πρώτη επαφή με την μπάλα (First Touch), το οποίο είναι και το ψηλότερο στατιστικό του (και μοναδικό πράσινο). Από εκεί και πέρα, ο Μικού έχει 15 τεχνική (Technique), 14 ντρίπλα (Dribbling) και με 13 τα τελειώματα (Finishing), πάσα (Passing) και εκτελέσεις πέναλτι (Penalty Taking). Βέβαια, το 13 στα τελειώματα για επιθετικό, δεν το λες και… ιδανικό.

Στην επόμενη στήλη, εστιάζουμε στην κίνηση χωρίς την μπάλα (Off The Ball 14) και στην ομαδικότητα (Teamwork 14). Χαμηλά όμως για την αξία του, οι αποφάσεις του (Decisions 9), όπως και η γενναιότητα (Bravery και Determination στο 10)… Βάλτε εδώ και το 8 στην τοποθέτησή του μέσα στο γήπεδο (Positioning).

Τέλος, είναι ένας ποδοσφαιριστής με καλή φυσική κατάσταση (Natural Fitness 15), σχετικά γρήγορος (Acceleration 12), αλλά χωρίς ισορροπία (Balance 9) που τον κάνει επιρρεπή στα τζαρτζαρίσματα…

Για να δούμε τι μας λέει ο κόουτς της ομάδας για τον Μικού…

Συμφωνούμε με τον Ζεράρντ Σαραγόσα πως το πιο δυνατό στοιχείο του ποδοσφαιριστή είναι η πρώτη επαφή με τη μπάλα, κάνοντας τον έναν πολύ τεχνίτη ποδοσφαιριστή. Από εκεί και πέρα μας δίνει στα θετικά στοιχεία του πως έχει διεθνή εμπειρία, είναι παθιασμένος για τη νίκη, η ικανότητά του με την μπάλα και πως μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις της επίθεσης.

Στα αρνητικά φαίνεται πως δυσκολεύεται να σουτάρει όταν του έρθει η μπάλα στα όρια της περιοχής…

Παρακάτω η συνοπτική κάρτα του Μικού.