Ιδιάκεθ για Γάνδη: «Tο βλέπουμε σαν πρόκληση»

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ μίλησε στα ΜΜΕ για την πρώτη αναμέτρηση με τη Γάνδη που θα γίνει αύριο (8/8) στο «ΑΕΚ Αρένα».

Τους δευτεραθλητές εκπροσώπησε από πλευράς παικτών ο Απόστολος Γιάννου, σημειώνοντας και εκείνος άκρως σημαντικά πράγματα στις δηλώσεις του.

Ο προπονητής της ΑΕΚ σημείωσε τα παρακάτω: «Το επίπεδο του αντίπαλου μας αναγκάζει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά όσον αφορά την απόδοσή μας και το βλέπουμε σαν πρόκληση. Η Γάνδη έχει την ικανότητα να μπει ακόμα και στους ομίλους της διοργάνωσης γι’ αυτό και από την πλευρά μας θα απαιτηθεί το 100%. Πρόκειται για μιαν ομάδα η οποία αγωνίζεται πολύ καιρό μαζί με ξεκάθαρο πλάνο για το τι θέλει να κάνει κάθε φορά στο γήπεδο. Δυστυχώς για εμάς ο αντίπαλος βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση αλλά και από την πλευρά μας δείχνουμε να αφήνουμε πίσω το μούδιασμα της προετοιμασίας βάση των όσων καταφέραμε απέναντι στην Λέφσκι.

Για το σκοράρισμα της Γάνδης: «Η Γάνδη έχει πολύ καλά στατιστικά στο σκοράρισμα τόσο στα φετινά παιχνίδια, όσο και στα περσινά στέλνοντας το κατάλληλο μήνυμα. Έχουμε παρακολουθήσει αγώνες τους και ξέρουμε την ικανότητά τους να σκοράρουν και σε στημένες φάσεις αλλά και εμείς από τη δική μας πλευρά έχουμε αποδείξει ότι έχουμε έφεση στο σκοράρισμα. Είναι σημαντικό να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας και παράλληλα να προσέξουμε τις στατικές φάσεις και τη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση»

Για το πλάνο: «Οφείλουμε να προσαρμοστούμε σε κάποιες παραμέτρους ανάλογα με τον αντίπαλο και στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μιαν επιθετικογενή ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μείνουμε πιστοί στις βασικές αρχές του παιχνιδιού μας όπως η προσπάθεια να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα και να δημιουργήσουμε περισσότερες προϋποθέσεις από τον αντίπαλο. Το να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας δεν είναι κάτι το οποίο περνά από το μυαλό μου και ο βασικός στόχος είναι η νίκη».

Ο Απόστολος Γιάννου ανέφερε τα εξής: «Γνωρίζουμε ότι η Γάνδη είναι μια πολύ καλή ομάδα και το έχει αποδείξει αρκετές φορές. Από την άλλη πλευρά υπάρχει μεν ο σεβασμός αλλά όχι ο φόβος και συμφωνώ με τον προπονητή μου ότι είναι μια πρόκληση. Ουσιαστικά ανεβαίνουμε ένα επίπεδο σε σχέση με τον προηγούμενο γύρο και θεωρώ ότι έχουμε όλα όσα χρειάζονται για να ανταποκριθούμε. Θέλουμε και θα επιδιώξουμε να παίξουμε το δικό μας στιλ ποδοσφαίρου, ευελπιστώντας ότι θα βρούμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε.

Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι και να βγάλουμε τους αυτοματισμούς τους οποίους δουλεύουμε από πέρσι. Τέτοιους είδους ομάδες οι οποίες είναι πολύ καλές και ψάχνουν τον τρόπο να σκοράρουν, τις αντιμετωπίζουμε με στόχο να τις πληγώσουμε και να πάρουμε το ζητούμενο».

Το φωτορεπορτάζ: