Αυτός είναι ο Φιόλιτς… σύμφωνα με το FM!

Η ΑEΚ ανακοίνωσε την απόκτηση με δανεισμό Γκενκ του 23χρονου Kροάτη μεσοεπιθετικού Ιβάν Φιόλιτς για τον επόμενο ένα χρόνο.

Τι λέει όμως το Football Manager για το νέο απόκτημα της ομάδας της Λάρνακας;

Ας ξεκινήσουμε με την καριέρα του, μέσα από τα «μάτια» του δημοφιλούς παιχνιδιού.

Η Βελγική ομάδα φαίνεται πως σπατάλησε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της τον Κροάτη ποδοσφαιριστή και σίγουρα μία τέτοια επένδυση δεν θα θέλει να την χάσει χωρίς όφελος…

Για να δούμε το οκτάγωνο του FM, τι λέει για τον Φιόλιτς;

Γρήγορος και τεχνικός ποδοσφαιριστής που βλέπει γήπεδο, μας φανερώνει το παραπάνω διάγραμμα.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά.

Πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής ο Κροάτης, με απίθανη σέντρα (Crossing 17), πολύ καλές εκτελέσεις κόρνερ (Corners 16), εξαιρετικός στην πρώτη επαφή (First Touch 15) και πολύ καλή ντρίπλα (Dribbling 14).

Ο Κροάτης αρέσκεται σε θεαματικές φάσεις (Flair 14). Αν και το οκτάγωνο πιο πάνω μας έδειχνε πως βλέπει γήπεδο, εντούτοις το Vision του είναι στο 12, όχι δηλαδή και πολύ ψηλό…

Πάντως στην ταχύτητα έχει πέσει μέσα. Acceleration στο 16, που μαζί με το Agility στο 15 και το Dribbling που προαναφέραμε, του δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα.

Για να δούμε τι λέει ο προπονητής της Γκενκ.

Ποδοσφαιριστής που μπορεί να βελτιωθεί (ίσως γι αυτό και δίνεται δανεικός), πολύ καλός στην σέντρα, παίζει το ίδιο καλά σε αρκετές θέσεις στον χώρο του κέντρου και πιο μπροστά, γρήγορος και τεχνικός. Μάλιστα ο προπονητής λέει πως μπορεί να γίνει και επιθετικός με την κατάλληλη προπόνηση.

Στα αρνητικά του, το γεγονός πως χρησιμοποιεί μόνο το ένα πόδι, δεν δένεται εύκολα με τους συμπαίκτες του, ενώ δεν βάζει τα πόδια του στην… φωτιά.

Συνοπτικά η καρτέλα του Φιόλιτς.