Ιχνηλασίες: Ένας αποτυχημένος… πορτιέρο
Old Stories

Ιχνηλασίες: Ένας αποτυχημένος… πορτιέρο

Τον Ιούλιο του 2010, ανακοινώθηκε η μεταγραφή ενός 27χρονου Σλοβάκου τερματοφύλακα στην Ανόρθωση. Ο πανύψηλος πορτιέρο (1.91), ο οποίος είχε αρκετή εμπειρία με ομάδες της πατρίδας του, ήρθε στην Κύπρο με σκοπό να ασφαλίσει την εστία της «Κυρίας».

Όπως προαναφέραμε, ο Σλοβάκος τερματοφύλακας είχε αρκετή εμπειρία. Μετά από τα πρώτα δύο χρόνια της καριέρας του κάτω από τα γκολπόστ της Κόζιτσε, πήγε για μία πενταετία στην Σλάβια Πράγας. Από εκεί μεταπήδησε στην μεγάλη ομάδα της πόλης, τη Σπάρτα Πράγας με την οποία αγωνίστηκε για άλλη μία τριετία.

Παρέμεινε στην Ανόρθωση για μία διετία (2010-2012) στην οποία όμως δεν έπεισε. Πάρα πολλά λάθη, αστάθεια και ένα διαρκές συναίσθημα ανασφάλειας διακατείχε τους φίλους της «Κυρίας» όποτε τον έβλεπαν κάτω από τα δοκάρια της ομάδας τους. Στις 51 συμμετοχές του, μέτρησε ελάχιστες καλές εμφανίσεις. Αποκορύφωμα το λάθος του στον εντός έδρας αγώνα απέναντι στην Κροάτικη Σίμπενικ…

Ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής και σε εκείνο το 1-1 της Ανόρθωσης με τη Νέα Σαλαμίνα, στο Αντώνης Παπαδόπουλος, όπου δέχτηκε το (εκπληκτικό) γκολ του Γκρέι, το οποίο έδωσε τέλος στο επί μίας οκταετίας νικηφόρο σερί της «Κυρίας»!

Ο Σλοβάκος αποχώρησε ως αποτυχημένος από την Ανόρθωση, όμως στη συνέχεια η καριέρα του… αναστήθηκε!

Αντώνης Κατσαρός

Related posts