Φοιτητές σπουδάζουν στις ελεύθερες περιοχές και κατοικούν στα κατεχόμενα – «Το κράτος δεν μπορεί να επέμβει…»

H ελεύθερη διακίνηση μέσω των οδοφραγμάτων δεν «εξυπηρετεί» μόνο τους Τ/Κ. Μετά το άνοιγμα τους σε συνδυασμό με την υποτίμηση της τουρκικής λίρας, στα κατεχόμενα πολλοί Ε/Κ επιλέγουν όχι μόνο να πηγαινοέρχονται για ψώνια και καύσιμα, αλλά και για ενοικίαση καταλυμάτων.

Όπως αποκάλυψε το στο OmegaLIVE, πολλοί Κύπριοι φοιτητές επιλέγουν να νοικιάζουν διαμερίσματα ή οικίες στα κατεχόμενα και να σπουδάζουν στις ελεύθερες περιοχές να αναγκάζονται λόγω των ακριβών ενοικίων στις ελεύθερες περιοχές.

Η πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ Αντωνία Φράγκου, ανέφερε ότι: « Είναι εις γνώσιν τους το φαινόμενο αυτό και αρκετοί φοιτητές που σπουδάζουν στις ελεύθερες περιοχές επιλέγουν να ενοικιάζουν στα κατεχόμενα καθώς το κόστος της ενοικίασης είναι δυσβάστακτο».

Πρόσθεσε ότι: “Tο κράτος δεν μπορεί να επέμβει καθώς όπως λένε οι αρμόδιοι, είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης ενώ όπως σημείωσε  υπάρχουν κάποιες άμεσες λύσεις όπως η φοροδιευκόλινση σε όσους νοικιάζουν σε φοιτητές αλλά και η αύξηση του επιδόματος στους φοιτητές”.