«Κρατά» το θετικό για Ασούμπρε – Θέλει γενική βελτίωση

Το πρώτο «εμπόδιο» το πέρασε με απόλυτη επιτυχία. Η ΑΕΚ κατάφερε κόντρα στην Πέτροκουμπ, να πάρει δεύτερη νίκη μέσα σε λίγες ημέρες, παρόλο που η εικόνα της δεν ήταν «μαγευτική» ούτε μέσα στη Μολδαβία!

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ παρέταξε ένα σύνολο με μοναδικό γνώμονα την εξασφάλιση της πρόκρισης, διότι σε τέτοια εποχή, μονάχα το αποτέλεσμα ενδιαφέρει τις ομάδες μας, αφού δε βρίσκονται στο κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας για να παράξουν και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Ο Βάσκος τεχνικός «κρατά» την άνεση της αμυντικής γραμμής στο πρώτο μέρος, αλλά και την ανταπόκριση στην πίεση του δευτέρου, εκεί όπου οι αντίπαλοι πίεσαν με σκοπό να φτάσουν στο τέρμα και να βάλουν μπελάδες στους Λαρνακείς, κάτι το οποίο δεν το κατάφεραν. Πάντως, η βελτίωση είναι αυτοσκοπός για τους ποδοσφαιριστές που έδειξαν διάθεση για μπάλα.

Έτσι, ο εικοστός ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός προορισμός στην 25χρονη ιστορία της ΑΕΚ προσφέρει μονάχα θετικές αναμνήσεις για τους «κιτρινοπράσινους» που είχαν ως πρωταγωνιστή τον Ασούμπρε (πρωταγωνιστής στη φάση του γκολ) που επέστρεψε από τη Λαμία, στην οποία ήταν δανεικός. Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος με τον ποδοσφαιριστή, και σίγουρα αναμένει την απόφαση της διοίκησης για το μέλλον του, εάν θα τον κρατήσει ή θα τον παραχωρήσει εκ νέου με υποσχετική.

Κυριάκος Αποστόλου