Η 14η αγωνιστική της Serie B αρχίζει απόψε με την αναμέτρηση της Σαμπντόρια με τη Σπέτσια. Και θα είναι αυτό ένα ιστορικό παιχνίδι, καθώς αναμένεται σε αυτό να αγωνιστούν τρία αδέρφια! Θα είναι ένας αγώνας… οικογενειακή υπόθεση για τους Εσπόζιτο, που θα δουν τον Σεμπαστιάνο να αγωνίζεται με την Σαμπντόρια και τους Σαλβατόρε και Φραντσέσκο Πίο με τη Σπέτσια.

Τρία αδέρφια στον ίδιο αγωνιστικό χώρο, στο ίδιο παιχνίδι. Έχει να συμβεί στο καμπιονάτο από τη δεκαετία του 1980 τότε που ο Λούκα Πελεγκρίνι τέθηκε αντιμέτωπος με τα αδέρφια του, Στέφανο και Ντάβιντε. Και η σύμπτωση είναι ότι και τότε ο ένας αδερφός φορούσε τη φανέλα της Σαμπντόρια, οι άλλοι δύο έπαιζαν στη Φιορεντίνα.

Οι τρεις Εσπόζιτο άρχισαν να παίζουν μπάλα στην ακαδημία της Ίντερ. Ο Σαλβατόρε, είναι 23 ετών και αγωνίζεται ως μέσος. Πέρυσι ήταν στη Serie A με τη Σπέτσια. Μαζί του έχει τον 18χρονο Πίο, ο οποίος δόθηκε δανεικός από τους «νερατζούρι» για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Είναι, επίσης, βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας Κ21 της Ιταλίας και πριν από μερικούς μήνες αναδείχθηκε δευτεραθλητής κόσμου στο Μουντιάλ Κ20. Λίγο νωρίτερα είχε σηκώσει το EURO K19 με τη «σκουάντρα ατζούρα».

Και υπάρχει και ο Σεμπαστιάνο, ο οποίος είναι επίσης επιθετικός, όπως και ο μικρός αδερφός. Στην ηλικία του Πίο υπήρχαν πολλές προσδοκίες για την εξέλιξή του, αλλά τρία χρόνια μετά φαίνεται να μην έχει προχωρήσει όσο περίμεναν πολλοί. Ανήκει και αυτός στην Ίντερ, πέρυσι ήταν δανεικός στην Μπάρι και φέτος παίζει στην Σαμπντόρια.

Τα τρία αδέρφια έχουν ζήσει, μάλιστα, την ίδια ημέρα, στις 11 του περασμένου Ιουνίου, μια πολύ άσχημη εμπειρία, διαφορετική ο καθένας, μέσα στο γήπεδο. Εκείνη την ημέρα έπαιξαν και οι τρεις και έχασαν! Ο Σεμπαστιάνο δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο με την Μπάρι, ο Πίο ηττήθηκε στον τελικό του Μουντιάλ Κ20 και ο Σαλβατόρε στο πλέι άουτ για τον υποβιβασμό στη Serie B.