Τα στοιχεία που δίνουν προκρίσεις κι οι μεταγραφές

Ξεκίνησε με το σχέδιο που την χαρακτηρίζει, στη συνέχεια δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή σε γκολ, ενώ στο Β’ ημίχρονο κινδύνεψε.

Η ΑΕΚ εξασφάλισε την πρόκριση στον Β’ προκριματικό γύρο του Europa League μετά από ένα ματς που άφησε μηνύματα στον Ιμανόλ Ιδιάκεθ.

«Το ότι υποφέραμε απέναντι στην Πετροκούμπ και είχαμε κάποιες δυσκολίες, θα μας βοηθήσει με την Λέφσκι να βελτιωθούμε», δήλωσε ο Βάσκος τεχνικός μετά το ματς στο Κισινάου.

Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση χάρη στα στοιχεία που απέκτησε τα τελευταία χρόνια και που είναι ιδιαίτερα σημαντικά στην παρούσα φάση. Η ομάδα της Λάρνακας δεν αιφνιδιάστηκε μετά τις επιθέσεις των Μολδαβών στο δεύτερο ημίχρονο. Διαχειρίστηκε κατάλληλα τα δεδομένα και πήρε το ζητούμενο. Η εμπειρία έπαιξε το ρόλο της σε αυτό το ματς και οι ποδοσφαιριστές έχοντας πλέον αυτό το παράδειγμα θα πρέπει να είναι… διπλά προσεκτικοί στα ματς με την Λέφσκι.

Στο ματς που ακολουθεί η εμπειρία δεν θα είναι αρκετή. Εμπειρία έχει και η Λέφσκι. Η ομάδα της Λάρνακας καλείται να εμφανιστεί βελτιωμένη κόντρα σε μια ομάδα πολύ διαφορετική και καλύτερη από την Πέτροκουμπ.

Οι Κιτρινοπράσινοι με μόλις δύο επίσημα ματς στα πόδια δεν γίνεται να… βγάζουν μάτια όμως στα επόμενα ματς θα χρειαστεί κάθε ένας ξεχωριστά και η ομάδα ως σύνολο να ανεβάσουν ταχύτητα.

Για να μπορέσει η ΑΕΚ να ανέβει επίπεδο έχει ανάγκη και από… εξωτερικές λύσεις και αυτό φαίνεται. Η μεταγραφική περίοδος είναι σε εξέλιξη και η ομάδα της Λάρνακας αναμένεται να προχωρήσει σε περαιτέρω ενίσχυση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Άντερ Μουρίγιο θα κάνει κινήσεις απλά για να γίνουν.