Καμία εισήγηση δεν θα υποβάλουν οι δικηγόροι για το εκ πρώτης όψεως στην υπόθεση πινακίδων

Kαμία εισήγηση δεν θα υποβάλουν για το εκ πρώτης όψεως οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση των πινακίδων του Δήμου Πάφου που εκδικάζεται ενώπιον του Mόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης δικηγόροι Σάββας Μάτσας, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου και Κωστής Ευσταθίου ανέφεραν στο Δικαστήριο πως το πιο πιθανό είναι οι πελάτες τους να προχωρήσουν σε ανώμοτες δηλώσεις.

Κατόπιν τούτου το Δικαστήριο ανέφερε ότι υπάρχει το υπόβαθρο ώστε οι κατηγορούμενοι να κληθούν σε απολογία. Οι δικηγόροι ανέφεραν επίσης ότι μπορεί να καλέσουν στο Δικαστήριο και έναν με δύο μάρτυρες υπεράσπισης.

Στην σημερινή δικάσιμο ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου αναφέρθηκε σε έγγραφο που ζήτησε ο 5ος κατηγορούμενος Ανδρέας Νικολάου να ανευρεθεί με το οποίο ισχυρίζεται ότι με αυτό έδινε αποδείξεις για τις πινακίδες των οικιών. Ωστόσο όπως είπε ο κ. Χατζηκύρου το έγγραφο δεν βρέθηκε.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι διευθυντές των εταιρειών πινακίδων ΕΤΝΑ και ΑΛΜΑ, Χρίστος Ιωάννου και Σωτήρης Αντωνιάδης και ο δημοτικός υπάλληλος Ανδρέας Νικολάου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απήντησαν μη παραδοχή στα αδικήματα που αντιμετωπίζουν αυτά της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδής παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψης.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση στις 7.8.2019 στις 09:00 το πρωί.