Τι κι αν το ημερολόγιο δείχνει Απρίλιο; Ο καιρός αποφάσισε να βάλει τα χειμωνιάτικα του και να επαναφέρει βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες, τουλάχιστον για το επόμενο τετραήμερο.
Ο Λειτουργός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Αντρέας Χρυσάνθου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι ήδη από χθες καταγράφεται πτώση της θερμοκρασίας, η οποία φτάνει σήμερα στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό και στις 22 στα παράλια. Από απόψε οι υψηλές νεφώσεις θα πυκνώσουν στο δυτικό μισό του νησιού, ενώ τις αυγινές ώρες θα παρατηρείται ομίχλη στα ανατολικά.
Αύριο στο εσωτερικό το θερμόμετρο θα δείχνει 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 στα παράλια και 15 στα υψηλότερα ορεινά. Μετά το μεσημέρι, αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες στα ορεινά, εσωτερικό,ανατολικά και δυτικά. Δεν αποκλείεται μάλιστα σε περιοχή καταιγίδας να σημειωθεί χαλαζόπτωση. Το ίδιο σκηνικό αναμένεται να επικρατήσει και την Κυριακή μετά το μεσημέρι, με μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες σε ορεινά, εσωτερικό και νότια.
Τη Δευτέρα, αναμένεται χαμηλό βαρομετρικό που θα σχηματιστεί στα δυτικά και θα κινηθεί προς τα νοτιο-ανατολικά με μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες. Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και την Τρίτη.
Ο κύριος Χρυσάνθου επισήμανε ότι ο περασμένος Μάρτιος ήταν ένας ιδιαίτερα ξηρός μήνας, αφού καταγράφηκε μόνο το 1/3 βροχόπτωσης σε σχέση με αντίστοιχους μήνες τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: Alphanews