Ο ΑΠΟΕΛ είναι πάντα… ΑΠΟΕΛ

Το σημειώσαμε και κατά το ψεσινό μας σχόλιο.

Δεν έχει σημασία αν ο αγώνας είναι φιλικός ή επίσημος. Δεν έχει σημασία αν βρικόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας ή στα μέσα του πρωταθλήματος. Δεν έχει σημασία αν παίζει για το πρωτάθλημα, το κύπελλο ή για το Champions League.

Σημασία έχει σε κάθε αγώνα και υπό οποιονδήποτε πλαίσιο ο ΑΠΟΕΛ να αποδεικνύει την ταυτότητά του. Το ότι πέτυχε την ανατροπή στο γ’ ημίχρονο απέναντι στη Δόξα δεν είναι και το μέγα επίτευγμα, αλλά στέλνει ένα και μόνο μήνυμα: Ότι ο ΑΠΟΕΛ ξέρει να παίρνει το αποτέλεσμα και την ουσία.

Αποστολή του βεβαίως ήταν να μπει στο γήπεδο και να επιβεβαιώσει από την αρχή τη δυναμική του και όχι να μείνει πίσω στο σκορ, ωστόσο ο Πάολο Τραμετσάνι γνωρίζει ότι δεν είναι από τη μια μέρα στην άλλη που έρχεται η βελτίωση. Δεδομένου ότι στα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια οι πρωταθλητές προβλημάτισαν, ανέμενε την πρόοδο και την αλλαγή, αλλά όχι σε άμεσο χρόνο.

Και είναι απόλυτα φυσιολογικό να γίνεται αυτό, καθώς μιλούμε για μια ομάδα η οποία τυγχάνει αρκετών προσθαφαιρέσεων κατά την παρούσα μεταγραφική περίοδο και οι ποδοσφαιριστές αναζητούν ακόμα τη χημεία και τη συνοχή μεταξύ τους. Απέναντι στη Δόξα έδειξαν πάντως ότι σιγά-σιγά αυτά τα δύο στοιχεία βελτιώνονται…

Τάσος Θεοδώρου