Ιδιάκεθ: «Θα επιδιώξουμε τη νίκη» (pics)

Συνέντευξη Τύπου παραμονές της ρεβάνς με την Πετροκούπ παρέθεσε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ιμανόλ Ιδιακέθ, στις εγκαταστάσεις του σταδίου Ζίμπρου στο Κισινάου, όπου και θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας για το Europa League.

Η αρχική του τοποθέτηση:

«Γνωρίζουμε την κατάσταση με το μικρό αβαντάζ το οποίο εξασφαλίσαμε. Ο μοναδικός τρόπος προσέγγισης είναι η νίκη και αυτό θα επιδιώξουμε. Όχι μόνο επειδή αυτό έχχουμε συνηθίσει να κάνουμε, αλλά και επειδή είναι ο καλύτερος. Ήρθαμε εδώ να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτόν και να επιστρέψουμε στην Κύπρο με νίκη και πρόκριση».

Για το ματς που θα γίνει στο Κισινάου: «Αναμένω βελτίωση από αγώνα σε αγώνα και αύριο δεν θα είναι εξαίρεση. Βέβαια αναγνωρίζω ότι ήμαστε στην αρχή και τώρα ξεκινούμε αλλά παράλληλα γνωρίζουμε τις δυνάμεις μας και ότι μπορούμε να φτάσουμε σε δεύτερη νίκη. Οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι αύριο δεν αγωνιζόμαστε μόνοι μας και ρόλο στο παιχνίδι θα παίξει και ο αντίπαλος με τη δική του τακτική. Στον πρώτο αγώνα έπαιξαν με πέντε στην άμυνα και άλλους δύο μπροστά, επιχειρώντας να κάνουν ζημιά στην αντεπίθεση. Δεν έχουμε εικόνα για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου οπότε αναμένουμε μιαν αναμέτρηση με δυσκολίες και ιδιαιτερότητες».

Για την Πέτροκουμπ: «Δεν αναμένω τον αντίπαλο να κάνει ένα τρελό παιχνίδι αλλά μάλλον κάτι παρόμοιο με την πρώτη μας αναμέτρηση. Δηλαδή να κρατήσουν πρώτα το μηδέν παθητικό και στη συνέχεια να σκοράρουν ένα γκολ στην αντεπίθεση. Ξέρουμε πως να διαχειριστούμε την κατάσταση αυτή ακόμα και αν ο αντίπαλος προσπαθήσει να μας χτυπήσει στο άγχος και την πίεση».

Για τα θέματα που υπάρχουν στην ομάδα: «Έχουμε μια προπόνηση ακόμη για να βγάλουμε συμπεράσματα για το υλικό μας. Από τη στιγμή όμως που ένας ποδοσφαιριστής είναι εδώ, είτε είναι ο Μόισοφ είτε κάποιος άλλος, θεωρείται ετοιμοπόλεμος».

Για το σύστημα που θα ακολουθήσει η ΑΕΚ: «Δεν ήμουν ποτέ καλός στα μαθηματικά οπότε μην περιμένετε από εμένα να μιλήσω για συστήματα. Αύριο θα έχουμε στο γήπεδο έντεκα ποδοσφαιριστές και μια μπάλα με συγκεκριμένη αποστολή».

Για τον Σπόλιαριτς: «Ελπίζουμε να είναι έτοιμος. Όλα θα πάνε καλά. Αυτή τη στιγμή, είμαστε αφοσιωμένοι στον αγώνα».

Για τις μεταγραφές: «Δεν έχω θέμα να μιλήσω για τις μεταγραφές αλλά δεν είναι κάτι το οποίο διαχειρίζομαι άμεσα. Δεν έχω κανένα παράπονο από το υλικό το οποίο θα έχω αύριο στο γήπεδο αλλά και στον πάγκο. Το χρονικό σημείο το οποίο βρισκόμαστε δεν μας παρέχει την δυνατότητα να ψωνίσουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Από τη δική μας πλευρά θέλουμε ποδοσφαιριστές οι οποίοι θέλουν 100% να έρθουν στην ΑΕΚ

Οι φωτογραφίες από τη διάσκεψη: