Μια μεγάλη απώλεια για το σερβικό ποδόσφαιρο είναι αυτή του Μόμτσιλο Βούκοβιτς που έφυγε από την ζωή σήμερα σε ηλικία 71 ετών. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έβαλε την δική του σφραγίδα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο καθώς κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Κύπρου, του Απόλλωνα, της Νέας Σαλαμίνας και του Εθνικού Άχνας. 
Ένας από τους παίκτες – θρύλους της Παρτιζάν  μετά από έναν μακροχρόνιο και δύσκολο αγώνα με τον καρκίνο του λαιμού, δεν τα κατάφερε και απεβίωσε σκορπίζοντας την θλίψη στην Σερβία αλλά και στην Κύπρο.
Ο Μότσα Βούκοτιτς γεννήθηκε στο Βελιγράδι στις 2 Ιουνίου 1950 και έγινε μέλος του συλλόγου της Παρτιζάν σε ηλικία 2 ετών, πέρασε όλες τις ασπρόμαυρες επιλογές και το 1968 έγινε παίκτης της πρώτης ομάδας. Ήταν πρωταθλητής Γιουγκοσλαβίας τρεις φορές με την Παρτιζάν το 1976, το 1978 και το 1983. Φόρεσε επίσης την φανέλα της Παρτιζάν για τρεις θητείες, από το 1968 έως το 1978, καθώς και από το 1979 έως το 1984, ενώ αγωνίστηκε για μια σεζόν για τη γαλλική Μπορντό.
Έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα στις 20 Σεπτεμβρίου 1972 εναντίον της Ιταλίας στο Τορίνο, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ για τη Γιουγκοσλαβία και αποχαιρέτησε τη φανέλα της εθνικής ομάδας στις 4 Οκτωβρίου 1978 σε έναν αγώνα με την Ισπανία στο Ζάγκρεμπ. Έπαιξε 14 παιχνίδια και σημείωσε τέσσερα γκολ.
Στην προπονητική του καριέρα εκτός από την Εθνική μας και τις Κυπριακές ομάδες, κάθισε στους πάγκους των ΠΑΟΚ, Παρτιζάν, Πανιώνιου, Φαρούλ Κοστάντζα και Λεβαδειακό.
Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως σκάουτερ στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας.