Η ΑΕΛ θα είναι ο τέταρτος προπονητικός σταθμός για τον Χορχέ Σίλας, με τον Πορτογάλο να θέλει να δείξει ότι μπορεί να σταθεί σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού, έχουν μια ειδοποιό διαφορά για τον νέο προπονητή τους, καθώς θα ξεκινήσει με την ομάδα από την αρχή και θα την χτίσει ο ίδιος. Αυτό, είναι κάτι που δεν έγινε στις προηγούμενες τρεις ομάδες που προπόνησε. Ο Σίλας το επιδίωξε και γι’ αυτό, επέλεξε να μην πάει σε κάποια ομάδα μεσούσης της χρονιάς αν και είχε προτάσεις.
Ο 45χρονος κόουτς, πήγε στις 16/1/2018 στην Μπελενενένσες, στις 29/9/2019 στην Σπόρτινγκ και στις 1/2/2021 στην Φαμαλικάο. Η ομάδα της Λεμεσού, του έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσει από την αρχή την ομάδα και να είναι υπεύθυνος για όλα.
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που επίσης του το πρόσφερε η ΑΕΛ ήταν το γεγονός ότι ήρθε με όλο του το επιτελείο. Αυτό το δήλωσε και ο ίδιος πρόσφατα σε συνέντευξη του καθώς θεωρεί πολύ σημαντικό ο ίδιος να έχει τους συνεργάτες που θέλει μαζί του.
Ο Ανδρέας Σοφοκλέους θέλοντας να δει την ΑΕΛ να επιστρέφει σε πρωταγωνιστική πορεία επέλεξε να προσφέρει τον Σίλας αυτά που ήθελε για να αυξήσει τις πιθανότητες της ομάδας του να έχει μια πορεία όπως την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Αριστείδου Μιχαήλ