Μιχαηλίδης: «Εφαρμόζουμε την απόφαση της Βουλής-Δεν είναι θέμα δικό μας η αδειοδότηση»

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, τοποθετήθηκε το πρωί της Τετάρτης (10/07) εκ νέου για το θέμα της Κάρτας Φιλάθλου, αλλά και του αιτήματος της Ομόνοιας για το Μακάρειο Στάδιο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον Super Sport FM 104.0 :

Για τις εξελίξεις με την Κάρτα Φιλάθλου:

«Είχε γίνει ένα νομοσχέδιο από το υπουργείο δικαιοσύνης, μετά από συνάντηση με ΚΟΠ και σωματεία που πήγε στη νομική υπηρεσία. Προχωρά σαν πρόταση νόμου αυτό το νομοσχέδιο. Αν υπάρξει πλειοψηφία, ίσως πάει και στην Oλομέλεια θα φανεί σήμερα. Ο ΚΟΑ είναι εμπλεκόμενος, είναι το εκτελεστικό όργανο. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, επειδή ο κόσμος που λέει καταργείστε το μέτρο κτλπ, εμείς εφαρμόζουμε τον νόμο που ψήφισε η Βουλή. Το ξέρει ο κόσμος, αλλά σημαντική μερίδα πιστεύει πως είναι νόμος του ΚΟΑ. Αν η Βουλή ψηφίσει κάτι διαφορετικό και εμείς πάρουμε οδηγία να το εφαρμόσουμε, θα το κάνουμε.

Αυτό το μέτρο δούλεψε τη σεζόν που μας πέρασε, έχουν εκδοθεί 72.000 κάρτες. Εμάς η δικιάς μας θέση είναι ότι ένα μέτρο που ψηφίζεται θα πρέπει να του δοθεί ο χρόνος να δείξει τα δόντια του. Eμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να του δοθεί χρόνος, κι αν δείξει πως δεν μετράει… είχαμε μια αρνητική επίδραση με την μείωση της προσέλευσης. Θα πρέπει να δούμε τους λόγους, πόσο μέτρησε αυτός ο νόμος. Εμείς περιμέναμε να τελειώσει ο χρόνος, θα κάνουμε έρευνα για το θέμα. Αν η Βουλή αποφασίσει τροποποίηση, θα τρέξουμε να το κάνουμε.

Αυτό το νομοσχέδιο είχε ετοιμαστεί μετά από τις συναντήσεις με την ΚΟΠ και τα σωματεία. Υπήρχε άποψη να εκδίδεται η κάρτα από τα σωματεία. Τώρα 10 σωματεία έστειλαν επιστολή που ζητούν αναστολή. Το πώς θα διαφοροποιηθεί η απόφαση της Βουλής, θα πρέπει να περιμένουμε. Θα υπάρξει αλλαγή αν αποφασιστεί από την Βουλή».

Για το θέμα του αιτήματος της Ομόνοιας:

«Πρέπει να πω πως είδαμε και την εταιρεία και το σωματείο. Ήταν δύο συναντήσεις, μόνο ο Λώρης Κυριάκου ήταν και στις δύο. Κύλησε σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Δόθηκαν εξηγήσεις για κάποιες παρεξηγήσεις που ίσως έγιναν. Αισθάνομαι, και αυτό θα το πει και η Ομόνοια αν συμφωνεί, πως δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Θα είναι έκπληξη αν η Ομόνοια πει το αντίθετο.

Υπήρχε μια επιστολή που αναγραφόταν το αίτημα για κατεδάφιση και δημιουργία νέου γηπέδου και μας λέχθηκε πως υπήρχε ένα παράπονο ότι δεν απαντήσαμε, αλλά στην επιστολή υπήρχε μια δεύτερη παράγραφος που ζητούσε συνάντηση. Περιμέναμε την συνάντηση για να απαντήσουμε».

Αν αυτή η Αρχη Αδειοδότησης σταδίων πει όχι, τότε εμείς τελειώνουμε, το κλείνουμε. Δεν είναι θέμα δικό μας. 30  Ιουνίου έληξαν όλες οι αδειοδοτήσεις, εμείς ως ΚΟΑ είμαστε ιδιοκτήτες μόνο δύο σταδίων. Του Μακάρειου και του Παφιακού. Περιμένουμε άμεσα απάντηση. Μόλις τελειώσει και η σημερινή συνεδρία της επιτροπής νομικών, θα έχω μια τηλεφωνική επαφή με τον πρόεδρο για να δούμε που είμαστε και πως θα κινηθούμε».