Δαμιανού: «Ξανά το Σεπτέμβριο η Κάρτα Φιλάθλου»

Δηλώσεις για τα πολύκροτα ζητήματα της Κάρτας Φιλάθλου και του Μακάρειου Σταδίου παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (10/07) ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, Άριστος Δαμιανού.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον Super Sport FM 104.0:

Για το θέμα της τροποποίησης του νόμου:

«Τονίζω ότι θα επανεξεταστεί από την Βουλή τον Σεπτέμβριο και παρά τις έντονες απόψεις που υπήρχαν, αλλά και αυτές που έκαναν αναφορά σε αναστολή του μέτρου, δεν άλλαξε το οτιδήποτε. Επίσης, εφόσον ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα με την εφαρμογή του μέτρου, δύσκολα θα αλλάξει κάτι».

Για το θέμα του Μακάρειου Σταδίου:

«Έχουμε υπογραμμίσει ως Επιτροπή Νομικών της Βουλής ότι αυτό που έκανε η Αρχή Αδειόδοτησης σταδίων ν’ αδειοδότησει κατά το ήμιση το Μακάρειο δεν βρίσκεται μέσα στις πρόνοιες του νόμου και ότι είναι απαράδεκτό και ότι για μας προέχει η ασφάλεια των διαγωνιζομένων, των φιλάθλων και άλλων…

Βλέποντας το συγκεκριμένο γήπεδο έχει διαφανεί η διαφωνία του ΚΟΑ και της ΚΟΠ κατά πόσο η ομάδες που δήλωσαν ότι θα αγωνιζονται στο «Μακάρειο» στάδιο έχουν την εξουσιοδότηση του ΚΟΑ που είναι ο ιδιοκτήτης του «Μακαρείου».

Eπομένως στα ζητήματα ασφάλειας των σταδίων και ειδικότερα σε ότι αφορά το «Μακάρειο» η μπαλα βρίσκεται στα πόδια της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων που πρέπει να λάβει υπόψην και την έκθεση της αστυνομίας και τις προειδοποιήσεις που απευθύναμε ως βουλευτές για θέματα επικινδυνότητας και ασφάλειας και να πάρει τις αποφάσεις της».