Οποιος παίζει ημιτελικά, θα εξασφαλίζει θέση στους ομίλους του Champions League

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν ενημέρωσε για την πρόθεσή του να πριμοδοτεί τις ομάδες που θα φτάνουν στα ημιτελικά του Champions League και δήλωσε εκ νέου αντίθετος με τη δημιουργία της Super League.

 

 

Οι αλλαγές στο Champions League και γενικότερα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι διαρκείς και συνήθως δεν προλαβαίνουμε καν να τις αφομοιώσουμε. Αυτή τη φορά ο Αλεξάντερ Τσέφεριν δήλωσε έτοιμος να προτείνει καινούργια και ριζοσπαστικά πράγματα. Ενα από αυτά θα είναι και το να προκρίνονται απ’ ευθείας για τους ομίλους της επόμενης σεζόν, οι ομάδες που θα έχουν φτάσει έως και τα ημιτελικά.

«Είναι άδικο ομάδες όπως ο Αγιαξ και η Μονακό που έφτασαν στα ημιτελικά, την επόμενη χρονιά να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός και από τους ομίλους», εξήγησε ο πρόεδρος της UEFA, ο οποίος επανέλαβε την πλήρη αντίθεσή του για τη δημιουργία της περίφημης ευρωπαϊκής Super League: «Δεν πρόκειται να επιτρέψω τη δημιουργία της όσο εγώ βρίσκομαι σε αυτή τη θέση».

Τέλος, ο Τσέφεριν επιβεβαίωσε ότι θέλει να έρθει σε συμφωνία με την Ομοσπονδία Νότιας Αμερικής, ώστε οι νικητές EURO και Copa America να παίζουν μεταξύ τους σε κάτι σαν το παλιό Διηπειρωτικό. Ολ’ αυτά βέβαια θα συζητηθούν στη μεγάλη διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στις 11 Σεπτεμβρίου και εφόσον συμφωνηθούν, θα τεθούν σε ισχύ σε πιο μακροπρόθεσμο πλάνο.