Γιάννης Σιαπάνης στο Balla: «Η Νέα Σαλαμίνα να παραμείνει πρωταγωνίστρια στα αναπτυξιακά τμήματα»

Το Balla συνεχίζει τις συνεντεύξεις από το χώρο του βόλεϊ, και μετά από τις επαγγελματικές ομάδες της Νέας Σαλαμίνας, όπου μας μίλησε ο Πάτροκλος Ιωάννου (Περισσότερα ΕΔΩ), δώσαμε βήμα και στις ακαδημίες των «ερυθρόλευκων» που φημίζονται για την εξαιρετική ποιότητα τους.

Ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τις Ακαδημίες, ο κ. Γιάννης Σιαπάνης τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν τα τμήματα υποδομής της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη στον Κυριάκο Αποστόλου:

Καλησπέρα, θα ήθελα τον απολογισμό της χρονιάς:

«Ο απολογισμός για εμάς ήταν θετικός στη χρονιά που έκλεισε και μάλιστα κάποιες διακρίσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Όλα τα τμήματα που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα, έφτασαν στους στόχους που έθεσαν, και αυτό καταδεικνύει τη τεράστια προσπάθεια που γίνεται από το σωματείο.

Η Νέα Σαλαμίνα δίνει μεγάλη σημασία στα τμήματα υποδομής, άλλωστε αυτό δήλωσε και ο νέος Πρόεδρος που υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί σκληρά για να επιτευχθούν ο στόχοι μας που δεν είναι άλλοι από την ανάδειξη ταλέντων. Ο κ. Γιώργος Φαντάρος γνωρίζει τη σημασία που δίνει ο κόσμος και εμείς στις ακαδημίες, και υπάρχει σαφέστατη εντολή για σωστή δουλειά σε όλες τις βαθμίδες».

Για την πορεία των αγοριών:

«Στο τμήμα των U-14 με προπονητή τον Κυριάκο Αδάμου, καταφέραμε να πάμε πιο ψηλά από ότι περιμέναμε, αφού χάθηκε το πρωτάθλημα στον τελικό για τέσσερις πόντους στο τέλος. Στους U16 με τεχνικό την παλαιότερη σημαία της ανδρικής ομάδας τον κ. Νίκο Χρήστου μπήκαμε στην πρώτη τετράδα κάνοντας εξαιρετική δουλειά. Επίσης, οι έφηβοι «σήκωσαν» πανηγυρικά το τρόπαιο με τον Φρέντι Μπρουκς στον πάγκο, μη συναντώντας κανένα πρόβλημα.

Για εμάς, σε αυτά τα τμήματα δεν είναι αυτοσκοπός ο πρωταθλητισμός, αλλά η δουλειά με πλάνο για προώθηση ταλέντα στην αντρική ομάδα, κάτι που τα τελευταία χρόνια γίνεται με γοργούς ρυθμούς». 

Για τη σεζόν που έρχεται:

«Θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο, η Νέα Σαλαμίνα πρέπει να παραμείνει σε ρόλο πρωταγωνίστριας σε όλα τα αναπτυξιακά τμήματα».

Για τα κορίτσια:

«Φέτος πήραμε τη γενναία απόφαση να δραστηριοποιήσουμε το γυναικείο τμήμα, και αυτό γιατί γίνεται εξαιρετική δουλειά από τον Ηλία Μιχαηλίδη. Ο άνθρωπος αυτός είναι ταυτισμένος με τη γυναικεία πετόσφαιρα και νιώθουμε ευλογημένοι που τον έχουμε κοντά μας, έτσι του δώσαμε τα σκήπτρα και στο γυναικείο τμήμα που το γνωρίζει καλά. Όσον αφορά τις ακαδημίες, στις παγκορασίδες πήραμε δεύτερο σερί πρωτάθλημα, ενώ οι κορασίδες ήρθαν δεύτερες, κάνοντας καλή πορεία.

Τέλος, οι νεάνιδες ήρθαν πέμπτες, μία θέση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία μας. Πλέον, όλα αυτά τα κορίτσια θα έχουν το κίνητρο να εξελιχθούν για να στελεχώσουν το γυναικείο τμήμα που ξεκινά από τη δεύτερη κατηγορία, με αρχηγό την πασαδόρο που έπαιξε και στην Εθνική Κύπρου, την φοβερή Τάνια Τιμόχοβα που θα μας ενισχύσει στο μέγιστο βαθμό».