«Υπάρχει τάση για αναστολή του μέτρου-Ανεφάρμοστος ο νόμος»

Ο Βουλευτής ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού και μέλος επιτροπής Νομικών τη Βουλής μίλησε για το θέμα με την κάρτα φιλάθλου.

Όπως τόνισε το ξεκαθάρισμα θα προκύψει την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει μια τάση για ανατολή του μέτρου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον Super Sport FM 104.0:

Η αρχική του τοποθέτηση:

«Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές για να μπορέσει να εφαρμοστεί το μέτρο. Υπάρχει γενικό πρόβλημα με την ασφάλεια των σταδίων. Μόνο ένας αριθμός σταδίων πληρεί τις προϋποθέσεις. Δεν μπορούμε ως Βουλή να προσπερνούμε αυτό το δεδομένο. Θα πρέπει να πούμε ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στο ποδόσφαιρο. Θα δούμε την ερχόμενη Τετάρτη το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργείας για να ασκηθεί και πίεση για να γίνουν τα έργα που απαιτούνται για την ασφάλεια στα γήπεδα. Υπάρχει ένας νόμος που δεν μπορεί να εφαρμοστεί».

Τι εξετάστηκε στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής;

«Εντοπίστηκαν τα προβλήματα και έχουμε πει ότι οι υπηρεσίες θα ετοιμάσουν ένα προσχέδιο και την ερχόμενη Τετάρτη θα ληφθούν τελικές αποφάσεις από την Επιτροπή Νομικών και θα πάνε στη Βουλή. Ήδη υπάρχουν δύο κόμματα με πρόταση για κατάργηση ή αναστολή».

Ποια κόμματα έχουν κάνει πρόταση για αναστολή ή κατάργηση;

«Η ΕΔΕΚ και το ΕΛΑΜ. Όλα τα κόμματα πάντως έχουν εντοπίσει τις παθογένειες της νομοθεσίας. Είναι διαχρονικά προβλήματα που δεν θα λυθούν σε τρεις μέρες. Η αναμονή δεν μας επιτρέπει να μένουμε αμέτοχοι σε προβλήματα ασφάλειας και επιβολής της νομοθεσίας. Υπάρχει μια τάση για αναστολή του μέτρου. Θα δούμε το προσχέδιο που θα ετοιμαστεί. Οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν τις επόμενες μέρες».