Κ.Ε ΑΚΕΛ: Βαρύ πένθος για το Δημήτρη Χριστόφια

Στο κοιμητήριο Μακεδονίτισσας θα ταφεί ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ που εκδόθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος για τις διευθετήσεις της κηδείας και ταφής του τέως Προέδρου.

Διαβάστε επίσης: Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Χριστόφιας… – (Τα συλλυπητήρια μηνύματα)

Την Τρίτη (25/06) η κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια

Με τιμές εν ενεργεία Προέδρου η κηδεία Χριστόφια – Δημόσια αργία η Τρίτη, 25 Ιουνίου

Κατά τη συνεδρίαση τα μέλη αποφάσισαν να κηρύξουν πένθος μέχρι και την Τρίτη, μέρα της κηδείας του σύντροφου Δημήτρη Χριστόφια.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ:

1.Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη, στις 17:00 στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο και η ταφή θα γίνει στη συνέχεια στο κοιμητήριο της Μακεδονίτισσας.

2. Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος.

3. Επικήδειο εκ μέρους του Λαϊκού Κινήματος θα εκφωνήσει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού

4. Η σορός του Δημήτρη Χριστόφια θα εκτεθεί για ένα τελευταίο αποχαιρετισμό από το κοινό την Τρίτη από τις 9:00 πμ στο οίκημα της ΠΕΟ στην Λευκωσία μέχρι τις 15:00.

5. Από τις 16:00 μέχρι τις 17:00 η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια στην εκκλησία από τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου, δημόσιους αξιωματούχους, πολιτικές προσωπικότητες από το εξωτερικό αλλά και διπλωμάτες ξένων χωρών που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο.

6. Αντί κατάθεσης στεφάνων θα γίνονται εισφορές στο Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης και στο Σωματείο Συναδελφικής Στήριξης.

7. Μέχρι και την ημέρα της κηδείας, οι σημαίες σε όλα τα γραφεία του ΑΚΕΛ και οικήματα του Λαϊκού Κινήματος θα κυματίζουν μεσίστιες και αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις του Κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος.

8. Τα στελέχη του ΑΚΕΛ θα απέχουν αυτές τις μέρες από πολιτικές δημόσιες συζητήσεις και θα ζητηθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων η αναβολή των συνεδριάσεων.

9. Στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του Κόμματος θα αναρτηθεί φωτογραφία του Δημήτρη Χριστόφια, όπως και στα γραφεία όλων των Επαρχιακών Επιτροπών του ΑΚΕΛ.

10. Από την Δευτέρα θα ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων στα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και όλων των Επαρχιακών Επιτροπών του Κόμματος. Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα είναι στη διάθεση του κοινού από την Δευτέρα 9:00 μέχρι τις 18:00 και την Τρίτη από τις 9:00 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.