Το βραβείο «Zamora» και η θετική σεζόν στην ΑΕΚ

Ισπανικό δημοσίευμα αναφέρεται στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Τόνιο Ραμίρες ο οποίος κατέκτησε το αντίστοιχο τρόπαιο «Zamora»που υπάρχει στην Ισπανία και παραθέτει δηλώσεις του Ισπανού.

Ο Τόνιο τονίζει ότι  «ήταν μια καλή σεζόν σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας: «Οδηγήσαμε την ομάδα στους ομίλους του Europa League και κερδίσαμε το Super Cup λίγο αργότερα. Από εκεί και πέρα είχαμε μια κακή πορεία που κόστισε την Αντόνι Ιραόλα τη θέση του.Από την άφιξη του Imanol Idiakez χάσαμε μόνο ένα παιχνίδι και τερματίσαμε δεύτεροι ενώ από την 4η-5η θέση που ήμασταν πριν έρθει».

Για το μέλλον του είπε ότι αυτή τη στιγμή σκέφτεται τις διακοπές και ότι είναι ικανοποιημένος στην ΑΕΚ αν και η Ισπανία είναι… Ισπανία (γέλια).

*Το τρόπαιο Ζamora είναι το αντίστοιχο βραβείο για τον καλύτερο τερματοφύλακα της σεζόν αποτέλεσμα των στατιστικών. Βραβεύεται ο τερματοφύλακας που δέχθηκε τα λιγότερα γκολ. Ο Ricardo Zamora ήταν σπουδαίος τερματοφύλακας της Ισπανίας, o καλύτερος της χώρας για δύο δεκαετίες. Προσωνύμιό του ήταν (πέθανε το 1978 σε ηλικία 77 ετών.) το  “Εl Divino” (Θεϊκός) και για τον Zamora αποδόθηκε όσο ζούσε το ρητό «Υπάρχουν μόνο δύο τερματοφύλακες. Ο Ρικάρντο Θαμόρα στην γη και ο Άγιος Πέτρος στον παράδεισο».