Δημητρίου: «Διατηρούμε μια ομάδα με υψηλό βαθμό ομοιογένειας»

Για όλα όσα αφορούν την ΑΕΚ, την ευρωπαϊκή κλήρωση και τον προγραμματισμό, μίλησε  ο εκπρόσωπος τύπου των δευτεραθλητών και εορτάζων σήμερα τα γενέθλιά του, Κυριάκος Δημητρίου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον Super Sport FM 104.0:

Για τις κληρώσεις:

«Για το ζευγάρι του β΄ προκριματικού δεν μπορούμε να πούμε πολλά καθώς θα πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας και να βρεθούμε στην επόμενη φάση. Το τεχνικό επιτελείο προσπαθεί να μαζέψει στοιχεία για να μάθουμε περισσότερα πράγματα. Μας βοηθά το γεγονός ότι οι Μολδαβοί είναι σε αγωνιστική δράση και όταν έρθει η ώρα στην Αρένα να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και δια μέσου του επαναληπτικού να προκριθούμε. Βήμα με βήμα θα επιδιώξουμε να έχουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη».

Υπάρχει και η δυνατότητα για κατασκοπεία:

«Αύριο παίζουν με την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και θα γίνει κατασκοπεία. Αυτές τις αποστολές τις αναλαμβάνει ο Ηλίας Χαραλάμπους και θα έχουμε και εικόνα από τις άλλες δύο ομάδες καθώς θα παίξουν μεταξύ τους για τον α΄ προκριματικό γύρο. Στην Ευρώπη δεν υποτιμάς ποτέ κανέναν και αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε και κόντρα στην ομάδα από την Μολδαβία».

Τα πρώτα ματς και στον α΄ προκριματικό και στον β΄ προκριματικό αν προκριθείτε θα γίνουν στην «Αρένα»:

«Υπάρχουν αρκετοί που θα πουν ότι θα προτιμούσαν το πρώτο ματς να είναι εκτός και άλλοι που θα πουν το αντίθετο. Εκμεταλλευόμενοι την έδρα μας θα θέσουμε βάσεις πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι».

Η ΑΕΚ είναι πιο ποιοτική ομάδα:

«Διατηρούμε μια ομάδα με υψηλό βαθμό ομοιογένειας. Αρχίσαμε δουλειά και θα συνεχίσουμε για να βελτιώσουμε την ετοιμότητα μας μέχρι τις 11 Ιουλίου για να βγάλουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα».

Αρχίσατε να συλλέγετε στοιχεία για τον πρώτο αντίπαλο;

«Οι εποχές μας δίνουν την δυνατότητα να βρούμε πράγματα. Ήδη άρχισαν να συλλέγονται τα πρώτα στοιχεία».

Τι μπορείς να μας πεις για τον πρώτο αντίπαλο;

«Δεν είμαι προπονητής. Σε θεωρητικό επίπεδο είναι μια ομάδα με καλή ετοιμότητα με ντόπιους ποδοσφαιριστές ως επί το πλείστον. Είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας με προπονητή που είναι εκεί τα τελευταία χρόνια. Τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία θα τα μεταφέρει η τεχνική ηγεσία στους ποδοσφαιριστές».

Συμμετέχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις;

«Ο μοναδικός που απουσιάζει είναι ο Μάριος Αντωνιάδης ο οποίος πήρε επιπλέον άδεια και θα ενσωματωθεί τις επόμενες μέρες. Οι υπόλοιποι είναι στις προπονήσεις. Τα πρωινά γίνονται εργομετρικές εξετάσεις και γυμναστήριο και το απόγευμα προπονήσεις στο γήπεδο».

Τι γίνεται με τον Λαρένα;

«Δεν έχουμε κάτι. Είμαστε σε μια φάση αναμονής. Περιμένουμε να δούμε τα νεότερα για να ενημερώσουμε και τον κόσμο».

Θα επανέλθετε για τον Φάνο Κατελάρη;

«Για τον Κατελάρη το είπα και τις προηγούμενες μέρες. Μας απασχολεί, έγινε μια πρόταση και αν θα γίνει κάτι άλλο θα ενημερώσουμε. Τα χειρίζεται ο τεχνικός διευθυντής αυτά τα θέματα».