Νίκος Παναγιώτου στο Balla: «Να είναι σίγουρος ο κόσμος του Ερμή…»

Ο Νίκος Παναγιώτου επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια και η κοινωνία του Ερμή ευελπιστεί ότι με τον άνθρωπο που οδήγησε την ομάδα στις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της, θα επιστρέψει στην Α’ κατηγορία.

Ο Κύπριος τεχνικός μιλώντας στο Balla αναφέρεται στην νέα τάξη πραγμάτων στην ομάδα της Αραδίππου, τον στόχο των Φτεροπόδαρων και όχι μόνο…

Ο προπονητής της αραδιππιώτικης ομάδας για την νέα πρόκληση της καριέρας του μας ανέφερε ότι «ακολουθεί μια νέα χρονιά με τον Eρμή να έχει πρωταγωνιστικούς στόχους και σκοπό την επιστροφή στα σαλόνια της Α’ κατηγορίας. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε την ομάδα μετά από απουσία ενός χρόνου εκεί που της αξίζει».

Για τις πιθανές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ο Νίκος Παναγιώτου τις… κάλυψε με τα κίνητρα που θα έχει κάθε ποδοσφαιριστής που θα φορέσει την φανέλα του Eρμή:

«Οι δυσκολίες προκύπτουν από το γεγονός ότι η ομάδα αρχίζει από το μηδέν, όμως έχουμε την εμπιστοσύνη όλοι ότι θα βάλουμε ποιότητα στην ομάδα. Τα κίνητρα για όποιον έρθει είναι αρκετά και στον Eρμή θα έρθουν ποδοσφαιριστές που ταυτίζονται με αυτά που θέλουμε να δημιουργήσουμε».

Η Β’ κατηγορία αλλάζει και ο Κύπριος κόουτς τονίζει ότι με την εμπειρία της νέας μορφής, θα μάθουμε αν προσφέρει αυτά που θέλουν η ΚΟΠ και οι ομάδες:

«Είναι ένα νέο εγχείρημα και η ομοσπονδία δίνει κίνητρα όμως αν δεν το ζήσουμε δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα. Εμείς θα προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα με στόχο να βγούμε νικητές».

Για την πορεία του προγραμματισμού δήλωσε ότι «είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, ασχέτως ότι δεν βγαίνουν προς τα έξω οι εξελίξεις. Αυτό που έχω να πω στον κόσμο του Ερμή είναι να είναι σίγουρος ότι θα είμαστε έτοιμοι στην έναρξη της προετοιμασίας σε μεγάλο ποσοστό και πανέτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος»

Για το πόσο δύσκολο είναι να επανέλθει ο Eρμής στα επίπεδα που τον γνωρίσαμε στην πρώτη του θητεία στον πάγκο της ομάδας, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες τονίζει ότι:

«σίγουρα είναι δύσκολο όπως κάθε ξεκίνημα, όμως όταν πιστεύεις σε κάτι και είναι εφικτό, όπως είδαμε, μπορεί να γίνει όταν τα πάντα εξαρτώνται από σένα και όχι από άλλους. Δυσκολίες θα υπάρξουν όμως έχουμε την δύναμη και την θέληση για να αντεπεξέλθουμε».

Ο Νίκος Παναγιώτου διαφωνεί με την νοοτροπία του… προστίματος και τοποθετείται για την προοπτική του Κύπριου ποδοσφαιριστή:

«Το πρόστιμο δεν αγγίζει, ούτε… φοβίζει κανέναν. Πρέπει να παρθούν άλλα μέτρα. Εξαρτάται από την ΚΟΠ τι κινήσεις θα κάνει. Ένα μήνυμα που στέλνω στους Κύπριους ποδοσφαιριστές είναι να πάνε σε ομάδες που θα παίζουν επειδή η Εθνική τους χρειάζεται και όταν κληθούν θα πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι».

Για τις ομάδες που θα μπουν στις ευρωπαϊκές μάχες:

«Όλες οι ομάδες είναι στα μέτρα των ομάδων μας και από εκεί και πέρα οι πλείστες έδειξαν ότι τα καταφέρνουν περίφημα. Ευελπιστώ ότι και η νέα σεζόν θα βρει ομάδες μας στους ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων».

Για την Ομόνοια και την Ανόρθωση:

«Στην Oμόνοια και την Aνόρθωση γνωρίζουν τι ζητάει ο κόσμος και ποια είναι η ιστορία της κάθε ομάδας. Είναι καταδικασμένες να διεκδικούν τίτλους. Ο,τιδήποτε άλλο εκτός από κατάκτηση τίτλων για τον κόσμο είναι αποτυχία. Από εκεί και πέρα θέλουν να μπουν δυναμικά την νέα χρονιά. Είναι δύο ερωτηματικά».

Τέλος για το… φαινόμενο της Νέας Σαλαμίνας ο Κύπριος προπονητής δήλωσε ότι «την νέα σεζόν θα δούμε αν θα έχει συνέχεια η πορεία της Νέας Σαλαμίνας. Έχει βγάλει παίκτες από τις ακαδημίες και αυτό είναι ό,τι καλύτερο για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κύριο Τσούκκα γιατί φαίνεται ότι κάνει καλή δουλειά με τους μικρούς ποδοσφαιριστές και τους συνεργάτες του. Ταλέντο σίγουρα υπάρχει στα τμήματα υποδομής των ομάδων και το ζητούμενο είναι να δώσουμε ευκαιρίες και να το αξιοποιήσουμε»

Κωνσταντίνος Αντωνίου