Γύρισε σελίδα (και) στα αποδυτήρια η «Κυρία»

Στην Ανόρθωση έθεσαν νέους στόχους και από την αρχή της σεζόν σήκωσαν τα μανίκια πάνω και ρίχθηκαν στη σκληρή δουλειά.

Μεγαλομέτοχος ο Χρίστος Πουλλαϊδης, πρόεδρος της εταιρείας ο Ευγένιος Χαμπουλλάς και προπονητής ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Το «Α» και το «Ω» ο Γεωργιανός στα θέματα του προγραμματισμού, με τα αποδυτήρια της ομάδας να έχουν αλλάξει ριζικά. Τόσο σε σχέση με την πρώτη παρουσία του κ. Πουλλαϊδη στα διοικητικά της «Κυρίας», όσο και σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, όπου η ομάδα βίωσε τις πιο δύσκολες στιγμές της νεώτερης ιστορίας της.

Είναι σημαντικό να λάβει κανείς υπ’ όψην ότι η Ανόρθωση δεν πορεύεται με τεχνικό διευθυντή και θα επιχειρήσει στη σεζόν 2019-20 να ανταγνωνιστεί ομάδες που ήδη έχουν δουλέψει για αρκετά χρόνια με αυτό το μοντέλο και έχουν αποκτήσει πείρα και ποιότητα, όπως ο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ. Ο Τιμούρ Κετσπάγια επέλεξε για το προπονητικό του team ανθρώπους που έχουν τεράστια γνώση για τα δεδομένα των αποδυτηρίων της Ανόρθωσης, αλλά και για τα δεδομένα του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Νέο team – Παλιά και νέα πρόσωπα

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέραν από τους πιστούς Σόσο Τσέντια και Μιχάλη Μιχαήλ, για πρώτη φορά ο Τιμούρ έχει δίπλα του δύο γυμναστές. Ο Λάμπρος Ιωάννου που γνωρίσαμε νωρίτερα από την παρουσία του στον Εθνικό Άχνας θα ενισχύει το γυμναστικό έργο. Ο Ζόλνταν Νάγκι θα προπονεί τους τερματοφύλακες και είναι ήδη γνωστός στον Τιμούρ από την πρώτη του θητεία στην Ανόρθωση.

Από εκεί και πέρα, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η διατροφολόγος Κάτια Πετρακίδου που συνεργάστηκε ξανά μαζί τον Τιμούρ στην Ανόρθωση κατά την πρώτη του θητεία στο «Α. Παπαδόπουλος», συμπληρώνει μεγάλες πιθανότητες για να αναλάβει ξανά τα καθήκοντα στον τομέα αυτό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τιμούρ φέρνει κοντά του και ένα νέο γιατρό που θα έχει την απόλυτη ευθύνη για την υγεία των ποδοσφαιριστών, σε προπονήσεις, αποστολές και αγώνες.

Ο αναλυτής 

Ο αναλυτής ποδοσφαίρου, Χριστόδουλος Μιχαήλ, είναι ο νέος στην παρέα, όχι όμως άγνωστος με το αντικείμενο. Ο Χριστόδουλος αποφοίτησε στον κλάδο της προπονητικής και ανάλυσης ποδοσφαίρου σε βρετανικό πανεπιστήμιο και αυτό το διάστημα επιχειρεί να αποκτήσει το δίπλωμα UEFA A. Νωρίτερα τον είδαμε να δουλεύει για δύο χρόνια στις ακαδημίες της Κάρντιφ Σίτι και ως μέντορας υποψηφίων προπονητών UEFA C στην ομοσπονδία της Ουαλίας.

Ο σκάουτερ

Μπορεί η Ανόρθωση να μην πορεύεται με μοντέλο τεχνικού διευθυντή, ωστόσο ο Τιμούρ Κετσπάγια όποτε το θελήσει μπορεί να λάβει και την άποψη του Κυριάκου Χατζηχαραλάμπους. Ο scouter της ομάδας δεν εμπλέκεται άμεσα στο προπονητικό έργο, είναι όμως εκεί έτσι ώστε οι επιλογές στα θέματα προγραμματισμού να ενισχύονται με ακόμα περισσότερη ποιότητα και τεχνογνωσία, από ένα άνθρωπο που αν και νεαρός στην ηλικία, γνωρίζει επίσης πολύ καλά τα δεδομένα της Ανόρθωσης και του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Αντίστροφη μέτρηση…

Οι καλοκαιρινές διακοπές ισχύουν για τους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα αρχίσουν τα εργομετρικά και ακολούθως η ομάδα θα βάλει πλώρη για την επίσημη πρώτη προπόνηση. Εκεί θα παρουσιαστούν και τα νέα αποκτήματα της «Κυρίας».

Δεν εφησυχάζονται, ούτε χαλαρώνουν όμως οι της τεχνικής ηγεσίας που δουλεύουν κάθε ημέρα με στόχο την ολοκλήρωση του ρόστερ και την ποιοτική του ενίσχυση, μελετώντας κάθε λεπτομέρεια. Η ανίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και αυτό που έχει σημασία όπως αναφέραμε και πιο πάνω, είναι ότι πλέον τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στα αποδυτήρια της ομάδας.

Ο Τιμούρ χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της διοίκησης, ο προγραμματισμός με ή χωρίς τους διοικούντες παρόντες τρέχει κανονικά και ο καθένας τη δουλειά του. Όπως ακριβώς έπρεπε να είναι εδώ και καιρό, με χρηστή διοίκηση. Τα αποτελέσματά της θα κρινούν βεβαίως σε βάθος χρόνου.

Τάσος Θεοδώρου