Ο Τζουλς Κουντέ παρουσιάστηκε και τυπικά από την Μπαρτσελόνα και στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας ανέφερε ότι εξ αρχής αυτό που ήθελε ήταν να πάρει μεταγραφή στους μπλαουγκράνα και όχι στην Τσέλσι, η οποία επίσης είχε ενδιαφερθεί θερμά για την απόκτησή του.
Παράλληλα τόνισε ότι ανυπομονεί να ξεκινήσει τη δουλειά με τον Τσάβι, ενώ ο στόχος του είναι να βελτιώνεται προκειμένου να καθιερωθεί στο βασικό σχήμα της ομάδας.
Ο Γάλλος στόπερ ανέφερε για τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα και το άκυρο στην Τσέλσι: «Με ήθελε και η Τσέλσι, αλλά περίμενα να τα βρει η Σεβίλλη με την Μπαρτσελόνα. Ήθελα να έρθω εδώ και ήμουν ξεκάθαρος σε αυτό».
Για τις συζητήσεις με τον Τσάβι: «Ήταν πολύ ρευστές συζητήσεις. Ο Τσάβι με έκανε να νιώσω στοργή, ήθελε να έρθω εδώ. Μου ζήτησε να κάνω το πράγμα της Σεβίλλης, να είμαι επιθετικός, να πάρω την μπάλα από πίσω και να αφοσιωθώ σε έναν πολύ μεγάλο και απαιτητικό σύλλογο όπως η Μπάρτσα».
Για το αν βλέπει τον εαυτό του βασικό: «Ο ανταγωνισμός είναι καλός, η ιδιοκτησία αποφασίζεται από τον προπονητή. Έρχομαι για να μεγαλώσω και να βοηθήσω ό,τι μου ζητήσουν ο Τσάβι και οι συμπαίκτες μου. Θέλω να αγωνιστώ. Το να παίζω για την Μπάρτσα είναι πρόκληση για μένα».