Η τελευταία εμφάνιση του Φερνάντο Ρίκσεν

Το 2013 οι γιατροί έδωσαν 18 μήνες ζωής, όμως το παλεύει ακόμα. Ο πρώην αμυντικός των Ρέιντζερς και Ζενίτ, Φερνάντο Ρίκσεν, γνωρίζει ότι θα «φύγει» και έστειλε το μήνυμα. «Στο τέλος του μήνα, θα κάνω την τελευταία μου εμφάνιση».

Μερικές μέρες πριν κλείσει τα 43, προσκάλεσε τους fans να είναι μαζί του στην ‘τελευταία βραδιά’. «Γεια σας, θα έχω ένα ξεχωριστό βράδυ στις 28 Ιουνίου. Αφού τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα, αυτή θα είναι η τελευταία βραδιά μου. Ελάτε και κάντε τη μια βραδιά που θα θυμόμαστε. Ελπίζω να σας δω σύντομα. Φερνάντο». Το video που ανέβηκε στο twitter έχει πλέον σχεδόν 700.000 προβολές και έχει ταρακουνήσει όλο τον κόσμο.

Κάθε μέρα που περνά, κοστίζει στον Ρίκσεν σωματικά και πνευματικά, όμως εκείνος δηλώνει ότι του αρέσει να ζει και ότι δεν είναι έτοιμος να ‘φύγει. Είναι σαν κάθε μέρα να φορά τα παπούτσια του και να πατά το χορτάρι. «Δεν μπορώ να καθίσω σε μια γωνία και να πω, γιατί σε μένα; Συνέβη, όμως είμαι ακόμα χαρούμενος και ζω. Στο μυαλό μου, παίζω κάθε μέρα, όμως το σώμα μου δεν το θέλει πια…».