Να «κουφάνει» την Ευρώπη ξανά

Για δεύτερη σερί χρονιά η ΑΕΚ ψάχνει την ευρωπαϊκή διάκριση μέσω του Europa League, να θυμίσουμε πως οι Λαρνακείς πέρσι είχαν μία αξιόλογη πορεία, αν και δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες για «μπαμ» στον όμιλο τους.

Οι ποδοσφαιριστές πλέον έχουν εμπειρίες, και μαζί με τις προσθήκες που θα γίνουν επιθυμούν να «κουφάνουν» ξανά εκείνους που ασχολούνται με τη δεύτερη διοργάνωση μετά το Champions League. Οι δυνατότητες σαφέστατα υπάρχουν, αλλά ο «δρόμος» δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Οι «κιτρινοπράσινοι» βρίσκονται στους ισχυρούς της κλήρωσης τόσο στον πρώτο, όσο και στον δεύτερο προκριματικό γύρο. Σε περίπτωση που καταφέρουν να περάσουν αυτά τα δύο στάδια, ακολούθως θα είναι στους ανίσχυρους και θα έχουν σαφέστατα πιο δύσκολο έργο για την είσοδό της στους ομίλους.

Στα θετικά συγκαταλέγεται η διατήρηση ενός αγωνιστικού κορμού που θα προσπαθήσει να υπερκεράσει ομάδες που «κάθονται» πιο πάνω από εκείνους στην ειδική βαθμολογία της UEFA που αλλάζει κάθε χρόνο.

Πάντως, και στον πρώτο προκριματικό υπάρχουν «παγίδες», καθώς η ΑΕΚ δε γουστάρει να «τρέχει» στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας για υποχρεώσεις. Η αλλαγή κλίματος δε θα ωφελήσει, ούτε και το γεγονός ότι εκείνες οι χώρες διαθέτουν ομάδες με αγωνιστικό ρυθμό.

Κυριάκος Αποστόλου