Από την Ανόρθωση στην κορυφή του κόσμου!

Αφιέρωμα στους παγκόσμιους πρωταθλητές κάτω των 20 έκανε η ιστοσελίδα από την Ουκρανία. Στην αναφορά της για τον Γκεόργκι Τσιταϊσβίλι που ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από την Ανόρθωση γίνεται λόγο για τις.. ευλογίες του Τιμούρ Κετσπάγια αλλά και την Masia, την περίφημη ακαδημία της Μπαρτσελόνα.

«Η διοργάνωση στην Πολωνία ήταν ακόμη μία απόδειξη πως η Δυναμό τον ανάπτυξε σε έτσι σημείο. Γρήγορος και απίστευτα τεχνίτης ως ποδοσφαιριστής που δημοσιογράφοι στην Ευρώπη στον συγκρίνουν με τον Μέσι. Ακόμη και στον τελικό ταλαιπώρησε τους Κορεάτες από την πλευρά του. Το γκολ του στον τελικό σκότωσε το όποιο ενδιαφέρον και ήταν η κορωνίδα των επιδόσεων του στη διοργάνωση.

Ο Τσιταϊσβίλι προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια, μιας και ο πατέρας του Κλιμέντι αγωνίστηκε στο Ισραήλ και στην Κύπρο. Η αγάπη του Γκεόργκι για το ποδόσφαιρο εμφανίστηκε όταν ήταν τριών χρονών όταν ο πατέρας του αγωνιζόταν στην Ανόρθωση και ακολούθως ήταν μέλος της ομάδας που μπήκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου στο Champions League. Στην ηλικία των 11 ο Κλιμέντι πήρε τον μικρό στις ακαδημίες της Μπαρσελτόνα, την περίφημη Λα Μασία όπου και έγινε αποδεκτός. Όμως σε εκείνο το σημείο αρκετοί νεαροί δεν μπορούσαν να διαμείνουν στις εγκαταστάσεις της Λα Μασία, έτσι υπό την προστασία/ευλογίες του Τιμούρ Κετσπάγια προωθήθηκε στην Δυναμό Κιέβου. Έπαιξε ήδη 5 φορές στο πρωτάθλημα και έπαιξε και στο Europa League. Έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του και το μόνο ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο θα θέλει να αγωνιστεί με τα χρώματα της Γεωργίας».

Δείτε το γκολ του Γκεόργκι στο ψεσινό τελικό: