Φίλιππος Κωνσταντίνου στο Balla: «Ο ΑΠΟΝΑΣ είναι ο λόγος που συνεχίζω να παίζω ποδόσφαιρο»

Ο ΑΠΟΝΑΣ Ανάγυιας θα αγωνίζεται στην Γ’ κατηγορία με την νέα ποδοσφαιρική σεζόν αφού κατάφερε να πετύχει την άνοδο από την Επίλεκτη κατηγορία.

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Φίλιππος Κωνσταντίνου μίλησε γι’ αυτή την μεγάλη επιτυχία, για τις σκέψεις του που έκανε να σταματήσει το ποδόσφαιρο αλλά και για τους μελλοντικούς στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Balla και στον Τιμόθεο Νικολάου:

Για την σεζόν που μας πέρασε…

«Με την έναρξη της σεζόν όλη η ομάδα είχε ως στόχο μια καλή πορεία και να αποφύγουμε τις περιπέτειες. Φυσικά εμείς οι ποδοσφαιριστές γνωρίζαμε πως οι δυνατότητες της ομάδας ήταν περισσότερες και βήμα – βήμα βλέπαμε πως μπορούσε για ακόμα περισσότερα πράγματα. Όλοι στην ομάδα το πιστεύαμε και το θέλαμε αφού θα ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τον ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας και στο τέλος τα καταφέραμε. Το πιο σημαντικό όμως στην ομάδα είναι πως είμαστε σαν οικογένεια. Στο χωριό Ανάγυια μας έχουν πλέον σαν ήρωες μετά και από αυτή την επιτυχία».

Για τους στόχους της ομάδας στην 3η κατηγορία…

«Τώρα ο στόχος μας είναι να συμπληρωθεί το ρόστερ και να δυναμώσουμε. Σαφώς και είναι πιο δύσκολη είναι η 3η κατηγορία και ανάλογα με τα αποτελέσματα μας θα διαμορφωθεί και ο στόχος μας. Εγώ πάντως πιστεύω στην ομάδα και πως μπορούμε για την άνοδο στην 2η κατηγορία».

Για τον προπονητή της ομάδας Κυριάκο Κοιλιάρη…

«Ο Κυριακός είναι έντονη προσωπικότητα, εκρηκτικός. Προσωπικά εγώ τον στηρίζω και με στηρίζει και ο ίδιος και γενικά με όλους τους ποδοσφαιριστές τα πάει αρκετά καλά. Του αρέσει η πειθαρχία. Ο τρόπος που λειτουργά είναι εξαιρετικός παρά το νεαρό της ηλικίας του. Μας εμψυχώνει συνεχώς στα αποδυτήρια και γενικά μας επηρεάζει θετικά και πιστεύω θα πάει αρκετά μπροστά σαν προπονητής».

Για τον ίδιο…

«Εγώ θα συνεχίσω στην ομάδα και του χρόνου και θα είμαι μάλιστα εκ των αρχηγών. Από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην ομάδα οι άνθρωποι εκεί με αγκάλιασαν και τους εκτιμώ και τους σέβομαι όλους. Αυτό που ζω είναι ανεπανάληπτο. Έκανα σκέψεις να σταματήσω το ποδόσφαιρο και ο λόγος που δεν σταμάτησα είναι η ΑΠΟΝΑΣ Ανάγυιας. Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα και ελπίζω και φέτος να κάνουμε κάτι καλό και στο τέλος να πανηγυρίσουμε ακόμα μια επιτυχία».

Για το πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας των 12 ομάδων…

«Υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός με αυτό το σύστημα ωστόσο το αρνητικό είναι πως δεν αγωνίζονται αρκετοί Κύπριοι. Αυτό θα πρέπει να το δουν οι αρμόδιοι και να το βελτιώσουν. Θεωρώ πως οι Κύπριοι δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τους ξένους και μπορούν να αγωνιστούν με επιτυχία αρκετοί».

Για το αν οι ομάδες μας μπορούν να μπουν σε ευρωπαϊκό όμιλο…

«Θεωρώ πως ο ΑΠΟΕΛ έχει τις περισσότερες ομάδες να μπει σε ευρωπαϊκό όμιλο. Από την άλλη τις δικές της πιθανότητες θα κυνηγήσουν και οι Απόλλωνας, ΑΕΚ και ΑΕΛ. Μακάρι όμως να δούμε και τις 4 ομάδες μας σε ευρωπαϊκούς ομίλους».