Κέρκεζ: «Θα είμαι χαρούμενος να έχω τους παίκτες μέχρι να πάμε Βουλγαρία»

Ο Ντούσαν Κέρκεζ μίλησε για όλους και για όλα στην παρουσίαση των διαρκείας της ΑΕΛ, ενώ ευχαρίστησε τον Κέβιν Λαφρανς για τη συνεργασία, και μίλησε για τους στόχους της ερχόμενης χρονιάς.

Στη διάσκεψη Τύπου έδωσε το παρών και ο Δημήτρης Γιαννέλης που σημείωσε ότι οι τιμές των διαρκείας (ΕΔΩ) είναι προσιτές.

Αναλυτικά:

ΝΤΟΥΣΑΝ ΚΕΡΚΕΖ:

«Να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω για την καλή συνεργασία που είχαμε όλη την χρονιά. Ελπίζω να συνεχίσουμε το ίδιο και την επόμενη.

Όταν ξεκινήσαμε, κανείς δεν περίμενε αυτή την πορεία. Στην προετοιμασία στην Βουλγαρία βάλαμε κάποιους στόχους. Με τον Πρόεδρο είπαμε να μπούμε στην πρώτη εξάδα, που ήταν ρεαλιστικός στόχος. Αλλά εγώ και το επιτελείο μου βάλαμε μεγαλύτερη πίεση και θέσαμε ως στόχο το Κύπελλο και την Ευρώπη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάζονται πίσω από την σκηνή, τον Πρόεδρο, τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο μας. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε και να κρατήσουμε την ομάδα στο ίδιο επίπεδο χρειαζόμαστε βοήθεια. Πρώτα με τα εισιτήρια διαρκείας, εμείς κάναμε κάτι που κανείς δεν πίστευε, τώρα είναι η σειρά τους να βοηθήσουν.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το μπάτζετ, το μπάτζετ δεν σημαίνει μόνο τον μισθό των παικτών. Είναι πολλά άλλα που περιλαμβάνονται. Πραγματικά χρειαζόμαστε την βοήθεια σας για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία, πίστεψε σε μένα και την ομάδα μου. Τον καταλαβαίνω απόλυτα με όσα έχει αναφέρει στην προηγούμενη συνάντηση. Χρειάζεται στήριξη.

Οι παίκτες κατάλαβαν πλήρως τι σημαίνει ΑΕΛ στην φιέστα. Θα συνεχίσουν να δουλεύουν πιο σκληρά για να ξαναζήσουν τις υπέροχες στιγμές.

Στις 14 Ιουνίου θα ξεκινήσουμε με εργομετρικά και στις 7 Ιουλίου θα πάμε στην Βουλγαρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Θα εξαρτηθεί από την κλήρωση πόσο θα μείνουμε εκεί. Αν το πρώτο παιχνίδι είναι εκτός και είναι κοντά στην Βουλγαρία, δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψουμε πίσω και θα πάμε απ’ ευθείας εκεί.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Κέβιν Λαφράνς, ήταν δύσκολη χρονιά, με πολλή πίεση και για τους δυο μας. Επίσημα ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο που είχαμε, το σέβομαι και του εύχομαι καλή συνέχεια.

Για τον Άλεξ: Είμαι χαρούμενος που δούλεψα για ένα χρόνο με ένα τέτοιο παίκτη και τέτοια προσωπικότητα. Μας βοήθησε με την προσωπικότητά του. Και οι δύο είναι επίσημα εκτός ομάδας, τους εύχομαι καλή συνέχεια.

Για τους στόχους: Αφήνουμε πίσω την σεζόν που πέρασε. Για το θέμα του στόχου δεν μπορώ να πω κάτι τώρα. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα στα διοικητικά. Κάθε προπονητής θέλει να ξεκινά με όλους τους παίκτες από την πρώτη προπόνηση αλλά. Καλύτερα τα δεδομένα φέτος σε σχέση με πέρσι, έχουμε καλύτερη ομάδα. Θα είμαι χαρούμενος αν έχω τους νέους παίκτες μέχρι που θα πάμε Βουλγαρία

Για τους Αρτυματά, Μακρή και Μηνά: Για τον Αρτυματά είναι καλός ποδοσφαιριστής, αλλά έχουμε ποδοσφαιριστές στην συγκεκριμένη θέση. Ναι θέλω τον Μηνά και τον Μακρή, αλλά υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν.

Για τους νεαρούς: Κάτι περισσότερο από σχέση πατέρας-γιος η σχέση μου με τον Γερολέμου. Τώρα υπάρχουν 1-2 παίκτες από την Ακαδημία είναι πιο έτοιμοι. Ο Μουστάκης ήταν άτυχος, τραυματίστηκε στο γόνατο και έμεινε εκτός. Ήταν πανέτοιμος πέρσι στην προετοιμασία αλλά τραυματίστηκε. Στην Κύπρο όλοι οι νεαροί θέλουν να παίξουν σε μεγάλες ομάδες. Έκανα προπονήσεις με Ανδρέα Κυριάκου και Μηνά Αντωνίου. Ήμουν αρχηγός τους. Καλύτερα να αγωνίζονται κάπου και να έχουν τις ευκαιρίες τους».

Για την νοοτροπία των νεαρών ποδοσφαιριστών: «Τα πράγματα αλλάζουν. Αυτό φαίνεται από την Εθνική ομάδα. Παίζοντας σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια και ερχόμενοι σε επαφή με ξένους ποδοσφαιριστές γίνονται καλύτεροι. Πρέπει αν φεύγουν για να παίζουν οι ποδοσφαιριστές διότι αν μείνουν 2 χρόνια σε μια ομάδα και δεν παίξουν, τα παρατάνε και πάνε για σπουδές. Δεν είναι εύκολο για τους Κύπριους παίκτες. Φταίνε και οι ίδιοι που δεν πιστεύουν, δεν υπάρχουν υποδομές στην Κύπρο για να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο. Πριν λίγα χρόνια κάποιοι ξένοι δεν ήθελαν να είναι Κύπρο. Δεν είχαν τα απαραίτητα. Πρέπει να ξεκινήσει από τις Ακαδημίες.

Για Μπενίτεθ-Αγκάνοβιτς: «Θα δούμε. Αυτοί που πιθανόν να φύγουν, το ξέρουν ήδη. Θα περιμένουμε ακόμα 2-3 μέρες για να ξεκαθαρίσει».

Για τον Μαρκόσκι: «Ο Μαρκόσκι θα επιστρέψει. Έπαιξε καλά και θα επιστρέψει να μας βοηθήσει».

Για τους υπόλοιπους δανεικούς: «Φράγκος, Μαύρου, Ηλία και Πεχλιβάνης ενημερώθηκαν να συνεχίσουν αλλου. Για τους Ράσο και Παντελή, θα δούμε».

Για τον Βοζίνια: «Τον θέλουμε, συμφωνήσαμε αλλά υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αν παραμείνει και ο Βοζίνια, μαζί με τον Πρόσεκ θα έχουμε δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες και θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι».