Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Αθλητικές Ιστορίες: Ο Bάσος Μαύρου και το Κύπελλο Κύπρου του 1990 (pics)
Old Stories

Αθλητικές Ιστορίες: Ο Bάσος Μαύρου και το Κύπελλο Κύπρου του 1990 (pics)

Ήταν 9 Ιουνίου 1990 όταν η Nέα Σαλαμίνα κέρδισε με 3-2 την Ομόνοια στον τελικό που διεξήχθηκε στο Τσίρειο και κατέκτησε το τρόπαιo μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού από χιλιάδες φίλους των Ερυθρόλευκων.

«Εκείνη την περίοδο στην αρχή της χρονιάς είχαμε κάποια προβλήματα αγωνιστικά, αλλά η παρουσία του Ανδρέα Μουσκάλλη ήταν ένας λόγος για τον οποίο η ομάδα δούλευε πολύ καλά. Ο Ανδρέας Μουσκάλλης καθιέρωσε την φιλοσοφία να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι διαφορετικά, και μέσα από αυτή τη φιλοσοφία δούλεψε και η πολύ καλή ψυχολογία στους παίκτες και αυτό μας βοήθησε να φτάσουμε στον τελικό του κυπέλλου.

Υπήρχαν οι προϋποθέσεις να κατακτήσουμε αυτό το τρόπαιο, και στο τέλος τα καταφέραμε. Στην αρχή της χρονιάς δεν θέσαμε κάποιο στόχο αλλά αφού μας βγήκε και πήγαμε μέχρι τον τελικό, σίγουρα μετά ο στόχος μας ήταν η κατάκτηση του, όπου και το καταφέραμε. Στο πρωτάθλημα ήμασταν περίπου στην μέση της βαθμολογίας και έτσι τα δώσαμε όλα στον θεσμό του Κυπέλλου.

Την μέρα του τελικού ήμασταν πανέτοιμοι να τα δώσουμε όλα για να το κατακτήσουμε. Όσο αφορά την ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή εκείνη την μέρα αφού η Ανατολική ήταν κατακόκκινη με 10 περίπου χιλιάδες κόσμο και μας έκανε να νοιώσουμε περήφανοι που ήμασταν Σαλαμιναίοι.  Μετά από την κατάκτηση του τροπαίου τα επόμενα 3 χρόνια ήταν από τα καλύτερες χρονιές της Νέας Σαλαμίνας  αφού είχαμε στο πλευρό μας 5-6 χιλιάδες κόσμο σε κάθε παιχνίδι. Μάλιστα την περίοδο 1992-93 τερματίσαμε στην 3η θέση.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος της Νέας Σαλαμίνας και τα πανηγύρια που ακολούθησαν ήταν κάτι το ανεπανάληπτο αφού πρώτη φορά ζούσαμε τέτοιο πράγμα. Αρκετός κόσμος ήταν εκεί και μας αποθέωνε, οι παίκτες όλοι ήμασταν στην αγκαλιά του κόσμου και για 48 ώρες πανηγυρίζαμε, και η αντίδραση νομίζω όλων ήταν φυσιολογική».

Τίμος Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ