Κατεχόμενα: “‘Έλεος πια…μηδενική ασφάλεια της κοινωνίας” – Πώς ξέφυγαν ληστές

Για μηδενική ασφάλεια της κοινωνίας και «έλεος πια», γράφει σήμερα ο τ/κ Τύπος μετά την ανακοίνωση της «αστυνομίας» ότι οι δύο ληστές κοσμηματοπωλείου στην Κερύνεια προχθές το πρωί, έφυγαν από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Μεγάλο μέρος των κοσμημάτων που κλάπηκαν από το κατάστημα προχθές στις 10.40 το πρωί, βρέθηκαν θαμμένα σε παραλία στην Αμμόχωστο. Η Κίπρις γράφει ότι ενώ θεωρούνταν πιθανό οι ληστές να είχαν διαφύγει παράνομα προς το «νότο», τελικά αυτοί έφυγαν κανονικά μέσω του «αεροδρομίου» της Τύμπου. Η «αστυνομία» ανακοίνωσε ότι πρόκειται για δύο άτομα ιρανικής καταγωγής, 47 και 23 ετών. Μάλιστα η πτήση με την οποία έφυγαν ήταν στις 15.20 χθες το μεσημέρι. Πιστεύεται όμως ότι διέφυγαν με ψεύτικες ταυτότητες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας, με βάση μαρτυρία του οδηγού ταξί που τους μετέφερε από την Αμμόχωστο στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, εντοπίστηκε το μέρος όπου είχαν θάψει το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων τους, συνολικής αξίας 150.000 στερλινών.

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην Κερύνεια, που έπεσε και ο ίδιος θύμα βίας από τους δύο ληστές, δήλωσε ότι η εμπειρία του ήταν τρομακτική και για να μπορέσουν τέτοια φαινόμενα να περιοριστούν και οι δράστες να οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης, θα πρέπει να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι στις εισόδους και εξόδους από το ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με τον Τύπο, λόγω των αντιδράσεων και μετά την ανακοίνωση ότι οι ληστές έφυγαν ανενόχλητοι και αεροπορικώς ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ κάλεσε στο γραφείο του τον «αστυνομικό διευθυντή» και στην παρουσία και της «υπουργού εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς ζήτησε αυστηρότερα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών. «Κάντε τα απαραίτητα και χωρίς ελλείψεις για την ασφάλεια» φέρεται να έδωσε εντολή ο Τατάρ στον Μανάβογλου, ενώ η Γενί Ντουζέν σχολιάζει γράφοντας ότι δεν είναι σωστό να λέγεται ότι διέφυγαν αφού έφυγαν και πήγαν στο καλό (güle güle) εφόσον πρωτίστως διέπραξαν την ληστεία, έκαναν την βόλτα τους και μετά πήραν το αεροπλάνο.