Κόντε: Πάνω από 8.000 οπαδοί της Γιουβέντους απαιτούν την αφαίρεση του αστεριού του! (pic)

Ο Ιταλός τεχνικός προκάλεσε πάνω από 8.000 οπαδούς της ομάδας του Τορίνου να μαζέψουν υπογραφές για την αφαίρεση του αστεριού του από το γήπεδο.

 

 

Ο Κόντε δεν είναι επιθυμητός στο Μιλάνο! Ούτε και στο Τορίνο.

Κι αυτό μόλις σε λίγες ώρες.

Μάλιστα, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε αυτήν την ιδέα ξεσπά σε ένα γραπτό λόγο, ο οποίος… εξηγεί πως ο Κόντε έκανε μια επιλογή με την οποία καταστρέφει την αξιοπρέπειά του:

«Ήταν ο αρχηγός μας, ένας λατρεμένος αρχηγός, ένας από εκείνους που έπαιξαν με καρδιά, ένας που έφτυνε αίμα για τη φανέλα μας.

Δεν είναι μονάχα ένας πρώην ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, ή ένας επαγγελματίας, που πηγαίνει σε μια αντίπαλη ομάδα. Πολλοί υπήρξαν στο παρελθόν και πολλοί θα υπάρξουν στο μέλλον. Εδώ έχουμε το σύμβολο της 5ης Μαΐου του 2002, που θα πληρώνεται από μια εταιρία της οποίας άτομα όπως ο Σανέτι ή ο Τρονγκέτι Προβέρα (σ.σ στέλεχος του βασικού χορηγού), διαλέγοντας δύο ονόματα στην τύχη, που δεν έκρυψαν ποτέ τις απόψεις τους για τη Γιουβέντους, που έκλεψαν πρωταθλήματα από την ίδια Γιουβέντους στην οποία ο Κόντε έπαιζε και ήταν πρωταγωνιστής.

Πηγαίνοντας στην Ίντερ δεν είναι μια επαγγελματική απόφαση για τον Κόντε. Θα ήταν, αν πήγαινε στη Νάπολι, στη Ρόμα, στη Μίλαν. Πηγαίνοντας στην Ίντερ, σημαίνει πως εντάσσεται σ’ ένα κλαμπ που έχει προσπαθήσει, ευτυχώς ανεπιτυχώς, μέσα από διάφορες διόδους, καθαρές ή λιγότερο, να μας καταστρέψει και να λερώσει την ιστορία αυτής της οποίας ο Κόντε υπήρξε ήρωας. Πηγαίνοντας στην Ίντερ δεν είναι μια επαγγελματική επιλογή. Πηγαίνοντας στην Ίντερ θα σημάνει ότι θα καταστρέψει πρώτα απ’ όλα την αξιοπρέπειά του. Κάνοντας αυτό το άλμα, ο Κόντε δεν εκπροσωπεί πλέον το πνεύμα της Γιουβέντους και τις αξίες των άλλων αστέρων».

Πάντως, ο Κόντε, κόντρα σ’ όλα αυτά δηλώνει: «Ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου ξεκινάει, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Επέλεξα την Ίντερ λόγω του ποιος σύλλογος είναι, λόγω των φιλοδοξιών που υπάρχουν».