Από την Ομόνοια στη Βουλή – Ποιος είναι ο Ανδρέας Πασιουρτίδης (pics)

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών έφερε αλλαγές και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό και στον πολιτικό χάρτη.
Συγκεκριμένα, με την εκλογή του Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργου Γεωργίου, ως ευρωβουλευτής, αναλαμβάνει καθήκοντα βουλευτή στην κυπριακή βουλή ο Ανδρέας Πασιουρτίδης.
Πρόκειται για το νέο σε ηλικία πρώην στέλεχος του Δ.Σ της Ομόνοιας, που ήταν είχε λάβει 2386 σταυρούς προτίμησης στις βουλευτικές εκλογές του 2016 και ήταν τρίτος στους σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ στη Λάρνακα. Πρώτος ήταν ο Γιώργος Γεωργίου – τον οποίο αντικαθιστά – και δεύτερη η Ευανθία Σάββα.
Το who-is-who του κ. Πασιουρτίδη

Ο Ανδρέας Πασιουρτίδης γεννήθηκε το 1984 στη Λάρνακα. Είναι νυμφευμένος με την Τάρσια Σταύρου και έχουν ένα παιδί.

Σπούδασε με υποτροφία του ΙΚΥ Ελλάδος ως πρώτος επιτυχόντας στο Τμήμα Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 2008 ενώ ακολούθως ολοκλήρωσε την άσκηση του ως δικηγόρος το 2009. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Bristol στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πρόγραμμα με τίτλο LLM in Commercial Law, με εξειδίκευση στο Εταιρικό Δίκαιο, στο Τραπεζικό Δίκαιο, στο Δίκαιο των Συμβάσεων και στο Δίκαιο Τεχνολογίας και Πληροφοριών.

Εργάστηκε για τρία χρόνια ως δικηγόρος στην εταιρεία Legal Partners και από το 2014 είναι ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος στη δικηγορική εταιρεία Ανδρέας Σ. Πασιουρτίδης ΔΕΠΕ.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αθήνα συμμετείχε στην Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, ενώ από το 2010 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρνακας και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλάθλων Ομόνοιας Λάρνακας-Αμμοχώστου και από το 2014 συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομόνοιας Λευκωσίας ως Β’ Γενικός Γραμματέας.