Βελτιώθηκε αλλά παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο Δ. Χριστόφιας

Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η κατάσταση υγείας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτηρη Χριστόφια, σύμφωνα με νέο ιατρικό ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση, που είχε το ΚΥΠΕ, από εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, ο πρώην Πρόεδρος εξετάστηκε από τους θεράποντες ιατρούς του, στην παρουσία Λοιμωξιολόγου από το εξωτερικό, οι οποίοι ακολούθως θα συνεδριάσουν, για να αξιολογήσουν την κατάστασή του.

Ακολουθεί αυτούσιο το νέο ιατρικό ανακοινωθέν:

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Σύμφωνα με τη σημερινή πρωινή αξιολόγηση από την ομάδα των θεραπόντων ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, προκύπτει ότι η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει ελαφριά σημάδια βελτίωσης, ωστόσο παραμένει κρίσιμη. Σημειώνεται επίσης ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξακολουθεί να υποστηρίζεται μηχανικά από αναπνευστήρα.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημερώνεται τακτικά από τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.