Από το καλοκαίρι του 2004, στο καλοκαίρι του 2019

Δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Ανόρθωση με τον Τιμούρ Κετσπάγια ως νέο της προπονητή έθετε ξανά πρωταγωνιστικούς στόχους.

Το καλοκαίρι του 2004 τα είχε όλα. Euro2004, Ολυμπιακούς Αγώνες, μπόλικες μεταγραφές, αλλά και γεμάτο του «Α. Παπαδόπουλος» στα φιλικά παιχνίδια με ΟΣΦΠ, ΑΕΚ Αθηνών και Παναθηναϊκό.

Τα οικονομικά προβλήματα, όπως και σήμερα, πολύ δύσκολα και δυσμενή για την ομάδα της Αμμοχώστου και το τεχνικό επιτελείο του Γεωργιανού παίκτη-προπονητή τότε.

Τα κατάφερε όμως, σύντομα έχοντας και πολύ καλές διασυνδέσεις με ανθρώπους στις ομάδες που αγωνίστηκε προηγουμένως, να φτιάξει μια ομάδα που παρά τα άδεια ταμεία, σύντομα θα πρωταγωνιστούσε.

Ας θυμηθούμε τις πρώτες προσθαφαιρέσεις από το πρώτο καλοκαίρι του Τιμούρ ως προπονητής στην Ανόρθωση (Πηγή: Balla.com.cy, ΕΔΩ ):

ΗΡΘΑΝ: Γκιόργκι Κινκλάτζε, Σάββας Πουρσαϊτίδης, Νίκος Κατσαβάκης, Μπίσερ Ιβάνοφ, Γιώργος Ξενίδης, Νόρτιν Βόουτερ, Βασίλης Μπορμπόκης, Νίκος Φρούσος, Μάρκο Χάμπερ, Κόφι Μενσά, Κοτσάβα.

ΕΦΥΓΑΝ: Βάσσος Μελαναρκίτης, Σάββας Θούππος, Ρόμπερτ Βάλτνερ, Νίκος Παναγιώτου, Βέντραν Πέλιτς, Μάριος Αγαθοκλέους, Χρίστος Βελής, Πανίκος Πούνας, Ράντοσλαβ Μίχαλσκι, Μάριους Πιεκάρσκι.

Τάσος Θεοδώρου