«Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να εφαρμοστεί το VAR»

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την αναφορά του προέδρου της ομοσπονδίας στην γιορτή βραβεύσεων όσο αφορά το VAR και την κάρτα φιλάθλου.

«Ξεκινώντας από την γιορτή βραβεύσεων, ήταν μια όμορφη βραδιά για τους παρόντες. Ήταν μια όμορφη βραδιά για τους ίδιους, ήταν η επιβράβευση των κόπων τους. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ έκανε αναφορά για το ότι αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το VAR από την σεζόν 2020-21, πρέπει να γίνουν πολλά. Το ότι τοποθετήθηκε όμως ο πρόεδρος δημόσια δείχνει την αποφασιστικότητα που υπάρχει για να εφαρμόσουμε αυτή τη σημαντική καινοτομία».

Ο πρόεδρος έκανε αναφορά πως «εμπιστευόμαστε ένα ισχυρό όπλο τους διαιτητές και μαζί θα πολεμήσουμε την όποια προκατάληψη σε βάρος της διαιτησίας»…

«Ναι. Πρέπει να αντιληφθεί και ο κόσμος πως ακριβώς λειτουργεί. Το να το καταλάβουμε όμως, βοηθούν και οι αγώνες που παρακολουθούμε στο εξωτερικό είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ότι αλλάζουν τα συναισθήματα. Εκεί που νομίζεις ότι έχεις κερδίσει ή έχεις προκριθεί, έρχεται το VAR να αλλάξει τα δεδομένα».

Είναι μεγάλο το κόστος έτσι;

«Είναι μια σημαντική παράμετρος και πρέπει να βρεθεί το κονδύλι. Θα πρέπει να βρεθούν και τα χρήματα. Ο στόχος μας είναι να χρησιμοποιείται σε όλους τους αγώνες, κάθε αγωνιστική. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να εφαρμοστεί το VAR. Θα τους μελετήσουμε στην πορεία».

Για την φετινή σεζόν όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι…

«Ήταν μια χρονιά που ζήσαμε μεγάλες συγκινήσεις και ανατροπές. Ο τρόπος που κρίθηκε η παραμονή λέει πολλά. Συνεχίζουμε και του χρόνου με 12 ομάδες. Θα έχουμε αλλαγή και στην Β’ κατηγορία. Είναι κάτι που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά. Θεωρώ ότι είχαμε και τη διαιτησία σε πολύ καλό επίπεδο.

Για την κάρτα φιλάθλου. Θα αλλάξει κάτι;

«Η κάρτα φιλάθλου έχει εφαρμοστεί από την Βουλή. Αυτή την κάρτα δεν την έβαλε ούτε η ΚΟΠ ούτε ο ΚΟΑ. Ο ΚΟΑ είναι αυτός που εφαρμόζει τους νόμους. Είμαστε στη διάθεση να συζητήσουμε για μια βελτίωση αυτού του μέτρου, ωστόσο δεν είναι η ΚΟΠ που εφαρμόζει  αυτό το μέτρο».