Silver League:Ιστορικός και ορόσημο ο αγώνας με το Ισραήλ (Δηλώσεις)

στορικό αγώνα δίνει η Εθνική Κύπρου Γυναικών το ερχόμενο Σάββατο 25 Μαϊου 2019. Στο πλαίσιο του Α Ομίλου για το Silver League Γυναικών η ομάδα μας αντιμετωπίζει την Εθνική Ισραήλ στις 19:00 στο Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου (ζωντανό από την Cablenet).

 

Πρόκειται για μια νέα διοργάνωση όπου η Κύπρος θα μετρήσει τις δυνάμεις της με σκοπό την αποκόμιση εμπειριών. Η Εθνική θέλει τη συμπαράσταση του κόσμου και είναι παράκληση όλων οι φίλοι του βόλεϊ να παραστούν στη Σάλα του Αθλητικού Κέντρου Πανεπιστημίου.

 

Στον Όμιλο της Κύπρου συμμετέχουν οι ομάδες του Ισραήλ (σ.σ. που είναι ο πρώτος αντίπαλος), η Γεωργία και η Ρουμανία.

 

Το Silver League είναι το Europa League που χωρίστηκε σε δυο κατηγορίες το Golden League που συμμετέχουν οι πολύ ισχυρές ομάδες με πρώτη την Τσεχία με νούμερο κατάταξης το 10. Στο Silver League συμμετέχουν οκτώ ομάδες. Η Κύπρος βρίσκεται στο 37 νούμερο κατάταξης. Στον Όμιλό μας το Ισραήλ έχει νούμερο κατάταξης 27, η Ρουμανία νούμερο κατάταξης 18 και η Γεωργία νούμερο κατάταξης 25. Στον Β Όμιλο συμμετέχουν οι ομάδες της Σλοβενίας, Πορτογαλίας, Ελλάδας, Εσθονίας.

 

Οι νικητές των δυο Ομίλων θα αγωνιστούν σε διπλό τελικό και ο νικητής θα ανέβει στο Golden League.

Στο Golden League συμμετέχουν 12 ομάδες σε τρεις Ομίλους. Στον Α Όμιλο συμμετέχουν οι: Τσεχία, Ουκρανία, Σλοβακία και Σουηδία. Στον Β’ Όμιλο συμμετέχουν οι: Κροατία, Ουγγαρία, Γαλλία και Αυστρία. Στον Γ’ Όμιλο συμμετέχουν οι: Λευκορωσία, Αζερμπαϊτζάν, Φινλανδία και Ισπανία.

 

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Νικολάκης ανέφερε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ότι το Silver League αποτελεί μια διοργάνωση όπου η Κύπρος συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της που αποτελεί ορόσημο, αφού πρόκειται για μια υψηλών προδιαγραφών διοργάνωση. Η συμμετοχή μας στο Silver League κατέστη εφικτή λόγω των πολύ καλών αποτελεσμάτων της Εθνικής και των προσπαθειών της Ομοσπονδίας.

 

Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Όσον αφορά στο Ισραήλ πρόκειται για μια ομάδα που είναι το φαβορί της αναμέτρησης όμως οι παίκτριές μας ευελπιστώ ότι θα τα δώσουν όλα. Η ομάδα του Ισραήλ αποτελείται από νατουραλιζέ αθλήτριες ενώ έχασε την πρόκριση στο Eurovolley 2019 από τη Σλοβενία και το Βέλγιο.

 

Ο κ. Νικολάκης ανέφερε ότι η τελική αποστολή ενόψει του αγώνα με το Ισραήλ θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 23 Μαϊου. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε αναφορά στην παρουσία του κόσμου τονίζοντας ότι «θέλουμε τους φίλους του βόλεϊ και όχι μόνο να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνουμε».

 

Ο βοηθός Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Παναγίδης ανέφερε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ότι «στόχος μας είναι σε μια καινούρια διοργάνωση να είμαστε ανταγωνιστικοί, να έχουμε καλά αποτελέσματα και να αποκτήσουμε εμπειρίες». Από πλευράς αντιπάλων ο κ. Παναγίδης είπε ότι «η Ρουμανία θεωρείται η πληρέστερη, ενώ το Ισραήλ που αντιμετωπίζουμε το Σάββατο είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα».

 

Η λογική λέει ότι δεν θα αλλάξει η αγωνιστική τακτική της ομάδας για το παιχνίδι αν και δεν αποκλείεται να θελήσει να εκπλήξει ο Κέρκεζ σε μια προσπάθεια του να αιφνιδιάσει. Διαφορετικά θα δούμε την ΑΕΛ σε μια ενδεκάδα που την περιμένουμε πάνω κάτω. Ζητούμενο είναι βέβαια οι παίκτες που θα αγωνιστούν να γυαλίζει το μάτι και να δείξουν ότι το θέλουν περισσότερο. Ο τελικός είναι στην έδρα του αντιπάλου αλλά η ΑΕΛ έχει καταφέρει ακόμα και υπό πίεση να παίρνει αποτελέσματα όταν πρέπει να γίνει αυτό. Είναι ένα παιχνίδι που κρίνεται ένας τίτλος και στην ΑΕΛ θέλουν να το κερδίσουν.

Η περίπτωση Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ιδανική και παράλληλα αρκετά δύσκολη. Το κατά πόσο η φημολογία που έχει αναπτυχθεί θα επιβεβαιωθεί μέσα από την πορεία των πραγμάτων, είναι κάτι που θα διαφανεί μετά τον αυριανό τελικό.

Σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Πάολο Τραμετσάνι από τον ΑΠΟΕΛ, τότε το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι ένα από τα ονόματα που θα «πέσουν» στο τραπέζι όσο αφορά τον αντικαταστάτη του Ιταλού.