Προσγειωμένα και με ρεαλισμό

Μετά την παρουσίασή του Τιμούρ Κετσπάγια από τη διοίκηση της Ανόρθωσης ήρθε το βράδυ της  Δευτέρας (20/05) και η πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη.

Από όσα ανέφερε στους Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, Γιώργο Σαββίδη και Ανδρέα Οδυσσέως, φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Τιμούρ παραμένει ο ίδιος και αυθεντικός άνθρωπος και προπονητής που έχουμε γνωρίζει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Μπορεί οι απόψεις του να αλλάζουν, οι προσεγγίσεις του σε κάποια θέματα να διαφοροποιούνται και ο τόνος ομιλίας και το ύφος να έχουν βελτιωθεί, όμως ο Τιμούρ φαίνεται να είναι ξανά ο αυθεντικός, ευθύς, ειλικρινής και αποφασιστικός άνθρωπος που ξέρει να βάζει στόχους και να δίνει το 100% του εαυτού του για να το πετύχει.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος Ανορθωσιάτης, ή φίλα προσκείμενος προς τον ίδιο και τον χώρο του για να γράψει κάποια πράγματα με θετικότητα και με καλό μάτι απέναντι στην νέα προσπάθεια που επιχειρείται για αναστήλωση και αναγέννηση της ομάδας. Άλλωστε ο υποφαινόμενος ουδέποτε κρύφτηκε και ούτε πρόκειται να το πράξει για κανένα λόγο και για κανένα συμφέρον.

Τώρα, σε ό,τι αφορά στην ουσία των όσων ειπώθηκαν, φαίνεται ότι ο Τιμούρ αντιμετωπίζει πλέον με ρεαλισμό την κατάσταση με τους προϋπολογισμούς των ομάδων και τη δυναμική που έχει ο ΑΠΟΕΛ σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Καταλαβαίνει και τόνισε ότι στο ποδόσφαιρο το χρήμα μπορεί να μην παίζει παιχνίδι, είναι όμως ικανό για να επηρεάσει ισορροπίες, δυναμικές, ακόμη και την ψυχολογία των εμπλεκόμενων.

Σε αυτό όμως το σημείο, πρέπει να σημειωθεί ότι η Ανόρθωση έχει ένα βασικό στοιχείο που αναμένεται ότι θα βοηθήσει. Είναι το στοιχείο του διψασμένου και του πεινασμένου.

Συνήθως όταν κάποιος έχει στερηθεί πολλά για αρκετό διάστημα, ακολούθως αποδίδει, δίνει την ψυχή του και κάνει τα πάντα για να αποκτήσει αυτό που θέλει και ζητά. Έτσι και ο Τιμούρ μαζί με όλους τους Ανορθωσιάτες, φαίνεται ότι έχει αρχίσει με απόλυτο ρεαλισμό και ταπεινότητα να αντιμετωπίζει την κατάσταση και με τους συνεργάτες του δουλεύει βλέποντας προσεκτικά κάθε λεπτομέρεια για το πως αυτή ομάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους της…

Τάσος Θεοδώρου