«Ποτέ δεν ήταν εύκολα τα πράγματα»

Ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλίππου, μίλησε στον Super SPORT FM 104.0, για την επιστροφή της ομάδας στην Α’ κατηγορία, αλλά και για την δήλωση που έκανε όταν παρέλαβε το βραβείο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας στην γιορτή της ΚΟΠ.

Συγχαρητήρια για την άνοδο, έκλεισε μια δύσκολη χρονιά για εσάς…

«Τα συγχαρητήρια τα αξίζουν οι παίκτες, οι προπονητές, ο κόσμος. Ο κόσμος που γέμισε την κεντρική κερκίδα και έδειξε διψασμένο. Στη φετινή χρονιά ο κόσμος έμεινε μακριά από τα γήπεδα. Παρακολουθήσαμε ένα όμορφο παιχνίδι με πολύ ανταγωνισμό, από πλευράς Αλκής και Ένωσης. Η μια ομάδα πήγε διαβάθμιση και θα έχει σοβαρά προβλήματα, αφού φτάσαμε σε ένα σημείο, που πέφτοντας στη β’ κατηγορία να έρχεται το τέλος. Η Ομοσπονδία, είναι καθήκον της να βρει τις λύσεις και να ζητήσει βοήθεια από εκεί που μπορεί να έχει βοήθεια. Κάποια σωματεία, σφυρούν αδιάφορα για μερικές ψωροδεκάρες. Προχθές, μας επιβλήθηκε πρόστιμο γιατί κάποιοι υπάλληλοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Για την δήλωση που κάνατε στα βραβεία της ΚΟΠ, ότι πρέπει να προστατέψουμε το ποδόσφαιρο, τι εννοούσατε;

Το ποδόσφαιρο, είχα πει πέρσι ότι πρέπει να το προσέξουμε. Το 90% του πληθυσμού ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο. Που πρέπει να επενδύσει το κράτος; Θεωρώ ότι έρχονται και άλλα πράγματα στο ποδόσφαιρο τα οποία βλέπουμε, και αν κρύφουμε, τότε εθελοτυφλούμε. Έρχονται κάποιοι νέοι παράγοντες-επενδυτές, μπαίνουν στο ποδόσφαιρο και εμείς δεν κάνουμε τίποτα. Δεν βλέπω να γίνεται κάτι. Ρισκάρω να τα πω, έτσι ώστε να βρούμε λύσεις. Άρχισαν τα πράγματα να χάνουν τον έλεγχό τους».

Τι πλάνο έχει ο Εθνικός για την νέα χρονιά;

Ποτέ δεν ήταν εύκολα τα πράγματα. Πάντα ήταν δύσκολα. Έχουμε πολλή φιλοδοξία και όνειρα. Εμείς ξέρουμε ότι η πλειοψηφία, θα κάνουν ψηλούς προϋπολογισμούς. Θα βασιστούμε στα παιδιά τα δικά μας. Αν καταφέρουμε να κάνουμε και κάποιες σωστές κινήσεις θα φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Έχουμε πίστη. Έχουμε καλούς κύπριους ποδοσφαιριστές, θα το παλέψουμε. Έχουμε φιλοδοξίες».

Έχετε κάνει κάποιες μεταγραφικές κινήσεις. Πήρατε τον Μιγκελίτο μέχρι τώρα. Προκύπτει κάτι άλλο;

«Έχουμε πάρει αυτό τον ποδοσφαιριστή, δεν έχουμε κάνει συνάντηση με κάποιον άλλο. Θα δούμε από εβδομάδας. Υπάρχει το τεχνικό τιμ και ο τεχνικός διευθυντής για αυτά τα θέματα. Από Δευτέρα θα στρωθούμε στη δουλειά».