Ναι, είναι το φαβορί, αλλά…

Ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ ενόψει του αυριανού (22/05) μεγάλου τελικού κυπέλλου με την ΑΕΛ.

Σε αυτά τα παιχνίδια, όπως και σε κάθε τελικό κυπέλλου και σε οποιανδήποτε χώρα του κόσμου, δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί. Αυτό καθώς για να φτάσει μια ομάδα μέχρι εκεί, πάει να πει ότι έχει δυναμική και αξίζει τον τίτλο πριν το τελευταίο 90λεπτο.

Ωστόσο, στην περίπτωση του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΛ, αν θα μας ρωτούσε κανείς ποια ομάδα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να στεφθεί κυπελλούχος, εμείς θα λέγαμε ο ΑΠΟΕΛ. Όχι γιατί η ΑΕΛ υστερεί σε κάτι, ούτε γιατί μπορεί κάποιος να την ξεγράψει.

Αλλά γιατί ο ΑΠΟΕΛ έχει μάθει, είναι έμπειρος και ξέρει πως να παρουσιάζεται σε τέτοια παιχνίδια. Ιδιαίτερα όταν αυτά παίζονται στην έδρα του.

Είναι επίσης πληγωμένος από τις απώλειες του Σούπερ Καπ στις αναμετρήσεις που έδωσε στο ΓΣΠ και «Α. Παπαδόπουλος» τα προηγούμενα πέντε χρόνια και έτσι αυτός ο νέος τελικός, θεωρούμε ότι θα λειτουργήσει στον τομέα της ψυχολογίας στα υπέρ του.

Βεβαίως, πληγωμένη και διψασμένη από αποτυχημένους τελικούς είναι και η ΑΕΛ, αλλά ο ΑΠΟΕΛ αύριο δεν μπορεί παρά με το μπάτζετ, τη δυναμική του, αλλά και τον παράγοντας της έδρας να έχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για να σηκώσει αυτό το τρόπαιο.

Όλα αυτά σίγουρα, μέχρι το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, εκεί όπου πλέον μιλούν και μόνο οι 22 ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων…

Τάσος Θεοδώρου