Πετεβίνος: «Αν υπογράψει συμβόλαιο… ναι»!

Για όλα όσα αφορούν το ΑΠΟΕΛ μίλησε στον Super Sport fm 104.0 o εκπρόσωπος τύπου Νεκτάριος Πετεβίνος.

Αναλυτικά:

Πανηγυρίσατε το πρωτάθλημα και με την απονομή, πως το ζήσατε όλο αυτό; «Από την στιγμή που εξασφαλίσαμε μαθηματικά το πρωτάθλημα είχαμε την ευκαιρία να το πανηγυρίσουμε με τον εξώστη, την απονομή και θα ολοκληρωθεί σήμερα με τις βραβεύσεις της ΚΟΠ. Γενικότερα προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε όσο γίνεται ένα χαμηλό προφίλ σε αυτού του είδους τους πανηγυρισμούς καθώς εκκρεμεί και ο τελικός Κυπέλλου και θέλαμε να έχουμε και μια πνευματική ισορροπία. Αφιερώσαμε μια ώρα ,μετά το παιχνίδι με την ΑΕΛ και δώσαμε ένα μήνυμα για την σχέση της α΄ ομάδας με την Ακαδημία. Θέλουμε να αλλάξουμε την φιλοσοφική μας προσέγγιση σε αυτή την σύνδεση. Έγινε μια συζήτηση επ’ αυτού για να μπορέσει ειδικά η ομάδα U19 να προπονείται στον Αρχάγγελο για κάποιες μέρες με την α΄ ομάδα, να αξιολογούνται καλύτερα οι ποδοσφαιριστές και κατά πόσον μπορούν να πάρουν τις ευκαιρίες τους. Αυτός ήταν το γενικότερο μήνυμα της απονομής την οποία χαρήκαμε αλλά θα την χαιρόμασταν περισσότερο αν υπήρχε περισσότερος κόσμος στο γήπεδο».

Για την προπώληση ενόψει τελικού; «Η προπώληση δεν πάει καθόλου καλά καθώς μιλάμε για ένα τελικό Κυπέλλου. Οι ομάδες έχουν περίπου 8.500 εισιτήρια και εμείς έχουμε προπωλήσεις 3.300 εισιτήρια. Τις τελευταίες μέρες η ροή της προπώλησης αυξάνεται αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα συμβαίνει. Το δεδομένο είναι ότι δεν πουλήσαμε ούτε τα μισά εισιτήρια. Αρχίσαμε προπώληση εδώ και αρκετές μέρες και η βάση των οπαδών που δεν χάνουν παιχνίδι πάνε πρώτοι να πάρουν τα εισιτήρια τους. Θεωρούμε ότι θα υπάρχει κάποια κίνηση».

Πως σχολιάζεις το γεγονός ότι ο Τάμαρι αναδείχτηκε κορυφαίος στα βραβεία του ΠΑΣΠ αλλά όχι στα βραβεία της ΚΟΠ; «Ανάλογα με το ποιοι ψηφίζουν βγαίνει και το ανάλογο αποτέλεσμα. Οι ποδοσφαιριστές ψήφισαν τον Μούσα και αυτό το έβγαλε και το πρόγραμμα instascout. Στην ΚΟΠ ψήφισαν άλλοι και αναδείχτηκε άλλος νικητής. Συμβαίνει αυτό».

Ο Ουζόχο θα αγωνίζεται στο ΑΠΟΕΛ τη νέα χρονιά; «Αν υπογράψει συμβόλαιο ναι. Δεν υπάρχει κάτι αυτή την στιγμή. Δεν θέλω να μπαίνω στην λογική της ονοματολογίας και την ίδια τακτική θα χρησιμοποιώ σε κάθε ερώτημα. Δεν θα προκύψει ανακοίνωση πριν τον τελικό Κυπέλλου».

Για το θέμα Νατέλ, θα έχουμε εξελίξεις; «Πολλές φορές αυτά που μεταφέρονται στους δημοσιογράφους προφανώς δεν εκτιμούνται σωστά όσον αφορά την πραγματικότητα. Οι όποιες εξελίξεις διέπονται από πολλές παραμέτρους που δεν μπορεί να τις ξέρει ένας δημοσιογράφος. Επαφές γίνονται εδώ και ένα μήνα με τους μάνατζερ ποδοσφαιριστών. Σημασία έχει η απόφαση. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε κάτι δεδομένο. Την μια στιγμή μπορούμε να λέμε το ένα πράγμα και την άλλη στιγμή να πούμε κάτι άλλο. Προσπαθούμε σε όλα τα μέτωπα και για  το θέμα του Καζού και για το θέμα του Νατέλ και για τις ανανεώσεις.  Πρόθεση μας είναι να καταλήξουμε όσο πιο σύντομα γίνεται».

Επιβεβαιώνει την προσπάθεια για μείωση του μπάτζετ; «Και σε αυτό να πω ότι όταν λέμε μείωση, πάντα η προσπάθεια είναι να πάρεις τους παίκτες στην καλύτερη δυνατή τιμή. Αυτό δεν γίνεται πάντα. Υπάρχουν τρεις μήνες στην καλοκαιρινή περίοδο. Θα δανειστώ κάτι που είπε ένας συνάδελφος. Αν πάρεις παίκτη τον Ιούνη τον αγοράζεις σε χρυσό, τον Ιούλιο τον αγοράζεις σε αργυρό και τον Αύγουστο σε χάλκινο. Το ξέρουμε αυτό. Είμαστε στην μεριά των ομάδων που εξ’ ανάγκης μπορεί να δίνουμε περισσότερα από όσα αξίζουν κάποιοι ποδοσφαιριστές για να είναι έτοιμη η ομάδα μέσα Ιουλίου όταν αρχίζουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Την ίδια ώρα και τον Ιανουάριο που πέρασε αλλά και το καλοκαίρι θα προσπαθήσουμε να έχουμε εξοικονόμηση χρημάτων για να κατεβάσουμε το συνολικό μπάτζετ. Ποσοστό δεν μπορούμε να πούμε».

Πριν κάποιες μέρες ο πρόεδρος είπε ότι ίσως κάποιοι ποδοσφαιριστές πάρουν άδεια πριν τον τελικό, θα γίνει αυτό; «Αυτό ειπώθηκε πριν μάθουμε ότι θα αγωνιστούμε στον β΄ προκριματικό. Αλλάζει κάπως το σκηνικό και είναι θέμα απόφασης του προπονητή για την 20άδα του τελικού».

Για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, πως έχουν τα δεδομένα; «Μοναδικός απόντας είναι ο Σάββας Γκέντσογλου. Οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι. Την τελευταία μέρα θα μάθουμε ποιοι είναι στην αποστολή».

Τι γίνεται με την ανανέωση της συνεργασίας με τον Μοράις; «Δεν υπάρχει κάτι άλλο νεότερο εκτός από το ότι θα μπούμε στην διαδικασία συζητήσεων».