Να κλείσουν τις υποχρεώσεις με ιδανικό τρόπο…

Δύο ομάδες (ΑΠΟΕΛΑΕΛ) του πρώτου γκρουπ ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για το πρωτάθλημα της φετινής περιόδου, οι υπόλοιπες ομάδες το πράττουν σήμερα (19/5) με ματς που έχουν ενδιαφέρον.

Η ΑΕΚ αγωνίζεται με την Ομόνοια στην Αρένα (19:00) και θα επιδιώξει το, ώστε να παραμείνει και να τερματίσει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα που δίνει ένα καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο, εάν και εφόσον κατακτήσει το κύπελλο το ΑΠΟΕΛ. Αν γίνει αυτό, τότε η ομάδα που θα τερματίσει πίσω από τους πρωταθλητές θα πάρει εισιτήριο για τον Β΄ προκριματικό του Europa League.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ γνωρίζει τη σημαντικότητα της «μάχης» και δεν επιθυμεί να παρατηρήσει χαλαρότητα στους ποδοσφαιριστές του, διότι μπορούν να καταστρέψουν όσα «έκτισαν» μέχρι στιγμής στο «μαραθώνιο» που ολοκληρώνεται.

Ο κόσμος σήμερα (19/5) έχει έναν παραπάνω λόγο να βρεθεί στην «Αρένα», διότι θα «πατήσει» για τελευταία φορά το χορτάρι ως ποδοσφαιριστής ο Νταβίντ Καταλά, άρα και ο Αρχηγός θέλει να μοιράσει χαμόγελα με την απόδοση του, αλλά και με το ενδεχόμενο τρίποντο. Η θητεία του Ισπανού τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο, καθώς θα γνωρίσει την αποθέωση, ύστερα από τόσα χρόνια που υπηρετεί τη φανέλα της ΑΕΚ και την κρεμάει στη ντουλάπα του για τέλος καριέρας.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ θα τον χρησιμοποιήσει για να τον τιμήσει, αλλά και για να βοηθήσει έτσι ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να θυμίσουμε πως οι σπουδαιότερες στιγμές του Καταλά ως παίκτης της ομάδας είναι η περσινή κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά και η είσοδος στους ομίλους του Europa League.

Κυριάκος Αποστόλου