Αυτό μας αξίζει;

Ο ΑΠΟΕΛ γιόρτασε με θριαμβευτικό τρόπο (4-0) το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα, και η ΑΕΛ ήταν προσκεκλημένη στο… πάρτι του, με τους «λέοντες» να επιθυμούν διαφορετική εμφάνιση στον τελικό κυπέλλου που ακολουθεί και «κλείνει» τη σεζόν.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» πήραν εύκολα το «τρίποντο», ενώ στη συνέχεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο απλώθηκαν οι «κούπες» των τελευταίων ετών σε μία φαντασμαγορική φιέστα που την παρακολούθησε ο κόσμος, κυρίως από την τηλεόραση και τα social media.

Το Σάββατο (18/5) ήταν ιδανικό για γήπεδο, παρά τη ψύχρα που έβγαλε στο ΓΣΠ στα μέσα του αγώνα. Αυτά τα δεδομένα σίγουρα δε θα πτοούσαν τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ να έρθει στο γήπεδο για να αποθεώσει τους ήρωες του. Η κάρτα φιλάθλου όμως, υψώθηκε ως «εμπόδιο» (σ.σ. δεν είναι το μόνο, ίσως μιλάμε για πρόφαση), και έτσι παρακολουθήσαμε μία περίεργη κατάσταση στις κερκίδες.

Η «μάχη» των δύο αντιπάλων ήταν εξαιρετική, η διάθεση των γηπεδούχων το ίδιο, αλλά ο κόσμος ήταν διάσπαρτος μέσα στο «στολίδι» της Λευκωσίας, φτιάχνοντας μία εικόνα ενός φιλικού αγώνα προετοιμασίας. Οι ποδοσφαιριστές χάρηκαν για την τιμή που έλαβαν από τους διοικούντες, σίγουρα όμως θα προτιμούσαν γεμάτο ΓΣΠ.

Με την προσέλευση σε πιάνει μελαγχολία, αφού διατέθηκαν ελάχιστα εισιτήρια (3.992), τα οποία έβγαλαν μία κάκιστη εικόνα προς το φίλαθλο κοινό. Το χειρότερο σκηνικό θα δημιουργηθεί την Τετάρτη (22/5), διότι δεν περιμένει ούτε ο ΑΠΟΕΛ, αλλά ούτε η ΑΕΛ περισσότερους φιλάθλους σε έναν αγώνα που κρίνεται τρόπαιο. Τελικά, αυτή η μιζέρια μας αξίζει; Ήρθε η ώρα οι υπεύθυνοι να πάρουν αποφάσεις!

Κυριάκος Αποστόλου