Τιμούρ… η ευθύνη είναι μεγάλη

Τον Τιμούρ Κετσπάγια παρουσιάζει αύριο (17/05,  11:00) στη Λάρνακα η διοίκηση της Ανόρθωσης.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή στιγμή, τόσο για την ίδια την «Κυρία», όσο και για το ίδιο το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αυτό καθώς η τελευταία κορυφαία ηγετική φυσιογνωμία της ποδοσφαιρικής ιστορίας της ομάδας επιστρέφει στην τεχνική της ηγεσία μετά από μία δεκαετία, ενώ ποτέ ξανά στο παρελθόν κάποια μεγάλη κυπριακή ομάδα δεν έχει παρουσιάσει προπονητή με τέτοια επισημότητα πριν τη λήξη μιας σεζόν, έχοντας παράλληλα ένα άλλο προπονητή να διευθύνει την ομάδα.

Οι λόγοι που έφεραν αυτή την εξέλιξη είναι γνωστοί. Για όσους όμως τώρα συντονίστηκαν με το ρεπορτάζ της Ανόρθωσης, να αναφέρουμε ότι η ομάδα της Αμμοχώστου πέρασε φέτος πάρα πολύ δύσκολα, τόσο στο οικονομικό, όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι, με αποκορύφωμα την τιμωρία της που την έφερε στο β’ γκρουπ δυναμικότητας, λόγω της υπόθεσης Ουζόχο. Έτσι οι ιθύνοντες και η νέα διοίκηση αποφάσισαν για το αγωνιστικό όπως πορευτούν με τον Τιμούρ Κετσπάγια και προβεί σε ολική διαλεύκανση και κάθαρση όλων όσων την ταλαιπώρησαν στο οικονομικό μέρος.

Ο Τιμούρ  (σ.σ έχει επιτρέψει εδώ και κάποια χρόνια σε όλους μας να τον προσφωνούμε με το μικρό) αναλαμβάνει πλέον την Ανόρθωση στην πιο κρίσιμη και δύσκολη της περίοδο μετά από αυτήν του 2004 και του 2013, όταν η ομάδα φλέρταρε με το «λουκέτο», τη χρεοκοπία και την κατάρρευση. Το μαρτυρά και η τελευταία επιστολή που απέστειλε ο κ. Χρίστος Πουλλαϊδης στα μέλη του συλλόγου ζητώντας άμεση στήριξη σε θέματα ρευστότητας.

Αναλαμβάνει επίσης μια ομάδα με μεγάλο κόσμο και τεράστια ιστορία. Μια ομάδα που πληγώθηκε από τις πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές καταστάσεις της Κύπρου, αλλά και από τους ίδιούς της τους ανθρώπους όπως φαίνεται, αν κανείς δει προσεκτικά τις εσωτερικές συγκρούσεις, τις διαμάχες και τις αντιπολιτεύσεις που αναγκάζουν όλους πλέον να μιλάνε πρώτα για «ενότητα» και μετά για όλα τα άλλα.

Περιθώρια αποτυχίας δεν υπάρχουν. Αυτό ο Τιμούρ το γνωρίζει πολύ καλά. Είναι όμως τυχερός να έχει στο πλευρό του ανθρώπους που έχουν κοινό όραμα με τον ίδιο για αυτή την ομάδα, αλλά και σωστούς ανθρώπους στα ΜΜΕ που μπορούν να μιλούν εκεί και όταν πρέπει με βασικό κριτήριο την αλήθεια, την ηθική και το δίκαιο. Από εκεί και πέρα, ο καθένας κρίνεται από το έργο του, τα λόγια, τις πράξεις και τις ενέργειές του.

Αύριο, λοιπόν, ξανά με κοστούμι και γραβάτα της Ανόρθωσης, ο μεγάλος Τιμούρ Κετσπάγια. Ένας άνθρωπος που δεν φοβήθηκε ποτέ την ευθύνη και έχει σίγουρα πολλά να πει και να πράξει…

ΥΓ. Προσωπικά, λόγω ακαδημαϊκών και επαγγελματικών υποχρεώσεων θα απουσιάζω από τη διάσκεψη, αλλά θα φροντίσω αργότερα να ενημερωθώ για όλα και θα συνεχίσουμε φίλοι αναγνώστες την ενημέρωση και τον ανοικτό διάλογο στο μέλλον.

Τάσος Θεοδώρου